Shock!

január 29.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Haken, Between The Buried And Me, Cryptodira: közös télbúcsúztató a Dürerben

Kicsivel több mint három év után újra hozzánk érkezik a Haken. Anglia egyik legsokoldalúbb és legmeghatározhatatlanabb stílusú zenekara február 28-án, a Dürer Kertben lép fel a Between The Buried And Me és a Cryptodira társaságában.

0427haken

A 2007-ben Richard Henshall gitáros és billentyűs, valamint Ross Jennings énekes által alapított Haken zenéje a progresszív rock sajátos változata. A sikerhez nem kevés tagcserén át vezetett az útjuk, de megannyi turné és hat megjelent album után Henshallék nemhogy nem adják fel, de minden eddiginél nagyobb lendülettel vetik bele magukat a zenélésbe. Hetedik albumuk, a Fauna március 7-én jelenik meg.

Az este második fellépője az észak-karolinai Between The Buried And Me, akik egyedülállóan kényelmesen mozognak a death metal, a matekmetál és a blues közös keresztmetszetén belül. Míg a 2003-ban megjelent The Silent Circus című albumukon az extrém zenei alműfajok egész tárházát őrölték fel, addig a későbbi lemezeiken megmutatták a nyugodtabb, dallamosabb oldalukat is. Legutóbbi, Colors II című lemezük a 2007-es kultikus klasszikus Colors folytatása, melyre a szakma és a rajongók egyöntetű véleménye szerint is érdemes volt közel tizenöt évet várni.

Szintén visszatérő vendégként tekinthetünk az este harmadik fellépőjére, a Cryptodira nevű kísérleti metálbandára, akik Long Islandből szállítják fordulatos dalaikat. A banda a Converge- és The Dillinger Escape Plan-féle káoszt ötvözi hosszú dalszerkezetekkel és mániákus tempóváltásokkal.

Részletek a koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.