Shock!

február 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Budapest Parkban lép fel júniusban Yunglbud

Yungblud napjaink egyik legizgalmasabb előadója. A csupán 26 éves énekes-dalszerző zenéjén keresztül képes megszólítani teljes generációját, hangot adni az ő problémáiknak, örömeiknek és vágyaiknak. Yungbludot korábban a Sziget Fesztiválon csíphettük el, most pedig első önálló magyarországi koncertjére készül június 9-én a Budapest Parkban a Live Nation Magyarország szervezésében.

0203_yungblud

Yunglbud, azaz Dominic Harrison az angliai Yorkshire-ben született. Gitárt először kétévesenvet a kezébe, 10 évesen már saját dalokat írt, 26 évesen pedig a generációja hangjának kiáltották ki, zenéjét arra használja, hogy hangot adjon a generációját érintő, szerinte fontos problémáknak, egyesítse őket és erőt adjon a mai fiataloknak. A kezdetben a színészkedéssel kacérkodó Dominicot 2018-ban ismerte meg a világ, ekkor jelentkezett első EP-jével. Megjelent egy hang, aki nem félt elmondani generációja tapasztalatait: a dzsentrifikációt, a bántalmazást, a problémás neveltetést és a politikai korrupciót. A 21st Century Liability című debütáló albuma megjelenésekor Harrison szavai milliókkal rezonáltak, és hatalmas sikert hoztak számára. 2019-ben a 'hope for the underrated youth' EP-je a brit hivatalos albumlistán a Top 10-ben debütált, amit 2020-ban követett a brit listavezető album, a weird!, amely azóta arany minősítést kapott. Az egyszerűen csak Yungbludra keresztelt harmadik nagylemeze pedig új korszakot jelentett a művész számára.

A kritikusok által méltatott album hat országban lett #1,és a 2022. szeptember 2-i megjelenése óta jelenleg több mint 423M streamelést ért el. A sikeres album megjelenést teltházas arénaturné követte az Egyesült Királyságban, de bejárta Európát, Dél-Amerikát és az Egyesült Államokat is. Magyarországon eddig háromszor járt: fellépett az MTV EMA 2021-es díjkiosztóján, ahol a legjobb alternatív előadónak járó díjat vehette át, valamint 2019-ben és 2023-ban játszott a Szigeten, tavaly már a nagyszínpadon foglalhatta el méltó helyét.

Legutóbbi albuma óta több dalt is megjelentett, a sort a júniusban érkezett Lowlife nyitotta,amely egy új korszakot jelent – vizuálisan, hangzásilag és kreatívan is – a művész számára, aki eddigre már kétségtelenül a Gen-Z hangjává vált és zenéjét arra használja, hogy egyesítse és erőd adjon a mai fiataloknak. Ezzel Yungblud visszatért alternatív gyökereihez, amelyet az azóta megjelent újabb dalok is bizonyítanak, mint amilyen a Bring Me The Horizon énekesével közös Happier vagy a Lil Yachty vendégszereplésével a napokban kiadott When We Die (Can We StillGet High?) is.

A teljeskörű jegyértékesítés elérhető a Live Nation és a Budapest Park weboldalán.

Facebook-esemény

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Martin - a régebbi 2024-02-03 18:56
A Funeral című dala meglepően jó lett még a Billy Idolos felhangok ellenére is. Ha egy egész albumot csinálna abban a stílusban simán megnézném élőben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.