Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valószínűleg még idén lesz új Soundgarden album

Amire eddig csak utalgattak a Soundgarden tagjai, az most hivatalossá vált: hamarosan új albummal jelentkezik a tavaly újjáalakult grunge legenda. Pontos dátum egyelőre nincs, de Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron már hónapok óta javában dolgoznak a friss dalokon, vagyis simán elképzelhető egy idei megjelenés.

„Az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltöttünk jammeléssel, dalszerzéssel és egyáltalán azzal, hogy együtt voltunk, feltérképezve minden kreatív oldalát annak, hogy mi vagyunk a Soundgarden", áll a banda friss közleményében. „Ez nagyszerű érzés. Akad néhány baromi jó új dalunk, amiket nagyon hamar fel is fogunk venni."

Mielőtt azonban új dalokkal rukkolnának elő, márciusban még egy koncertalbum is kijön Seattle egyik legfontosabb és legjobb zenekarától Live On I5 címmel. Ez lesz a Soundgarden pályafutásának első élő albuma, de nem tavalyi, hanem 1996-os felvételek kerülnek fel rá, melyeket még utolsó sorlemezük, a Down On The Upside nyugati parti turnéján rögzítettek Chris Cornellék. A pontos számlista az alábbi:

01. Spoonman
02. Searching With My Good Eye Closed
03. Let Me Drown
04. Head Down
05. Outshined
06. Rusty Cage
07. Burden In My Hand
08. Helter Skelter
09. Boot Camp
10. Nothing To Say
11. Slaves And Bulldozers
12. Dusty
13. Fell On Black Days
14. Search And Destroy
15. Ty Cobb
16. Black Hole Sun
17. Jesus Christ Pose

Egyelőre képlékeny, hogy tervez-e idén nyárra turnét a Soundgarden, az azonban már biztos, hogy Chris Cornell áprilisban szólóturnéra indul az Egyesült Államokban. Azt sem tudni, hogyan érintik Matt Cameron elfoglaltságai a Pearl Jam dolgait, hiszen a dobos 1998 óta teljes értékű tag Eddie Vedderéknél - vagyis immáron két évvel többet zenélt náluk, mint most újjáalakult eredeti bandájában...

A Soundgarden tavaly tavasszal egy exkluzív seattle-i klubbulival kezdte meg újonnani ténykedését, majd augusztusban a chicagói Lollapalooza fesztivál egyik főzenekaraként koncerteztek. Ezek voltak Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron első fellépései az 1997-es feloszlást követően. A '90-es évek egyik legfontosabb amerikai rockbandája emellett az ősszel megjelent Telephantasm válogatásalbummal is megünnepelte újjáéledését, az ezen szereplő, még 1991-ben rögzített és eddig kiadatlan Black Rain dallal pedig gyorsan be is gyűjtöttek egy Grammy-jelölést a legjobb hard rock előadás kategóriájában (amit aztán végül nem ők nyertek). A Soundgarden legendája tehát ma is él, amit ékesen igazol, hogy a kollekció már megjelenésének hetében majdnem 20 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.