Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Május végén jön a kettes Slash album

Május 22-én jelenik meg Slash második szólóalbuma a gitáros saját Dik Hayd International kiadójának gondozásában, amelyet Európában a Roadrunner terjeszt. Az anyag címe még nem végleges, de a gitáros már az utolsó simításokat végzi a dalokon egy Los Angeles-i stúdió legmélyén.

Az első Slash szólólemeznél keményebbnek, nyersebbnek ígért friss album összes dalát a gitáros írta énekesével, az Alter Bridge-ből ismert Myles Kennedyvel közösen. Rajtuk kívül Brent Fitz dobos és Todd Kerns basszusgitáros működtek még közre a munkálatok során: a koncertekről ismert másodgitáros, Bobby Schneck külön nem részletezett okokból nem vesz tovább részt a csapat munkájában, bár utódja még nem ismert.

„Brent a legjobb dobosok egyike, akikkel valaha dolgoztam – állati erőteljes rock'n'roll stílusban nyomja, de emellett is képes végig visszafogottan és szexin ütni. Todd pedig a legtehetségesebb zenészek közé tartozik, akiket csak ismerek. Baromi gyors a stúdióban, gyorsan tanul és kreatív dalszerző is, meg persze nagyszerű énekes", mondja Slash. „Legutóbb minden dalt másokkal írtam, a többi résztvevővel közösen. Ezúttal Mylesszal közösen raktuk össze a nóták vázát, ami teljesen mássá tette az összképet, főleg, hogy Brent és Todd ritmusszekciója is totálisan más dinamikát vitt bele a zenébe. Így aztán ezúttal sokkal összeszedettebb lett a végeredmény."

Az album producere az előző anyagon is melózott Eric Valentine, aki pedig valami különlegesre vágyik, az jól teszi, ha a Classic Rock magazin speciális Fan Pack kiadására vadászik majd. Ilyen az első Slash albumnál is készült, és a lap ezúttal is egy teljes Slash különszámot csomagol a CD mellé exkluzív tartalmakkal, sehol másutt nem olvasható cikkekkel és különleges fotókkal. Akinek ez sem elég, az egy nagy posztert és egy Slash kitűzőt is kap a magazin és a lemez mellé.

Slash néhány kiemelt amerikai koncert után nyár elején Európában koncertezik majd. Annyi már bizonyos, hogy június 8-án a gitáros csapata lesz a doningtoni Download Fesztivál kisszínpadának főattrakciója.

A gitáros ősszel kiadott DVD-jéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.