Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zeneileg és fazonilag is kommerszebb irányba vált a Godsmack

0716gsValószínűleg komolyabb váltásra kell felkészülnie a Godsmack rajongóinak. A csapat énekese és dobosa egy friss interjúban nyíltan előrevetítette, hogy a zenekar teljesen új fejezetet akar kezdeni a jövőre várható új albummal.

Egyelőre még nem tudni, pontosan mikor jelenik meg a Godsmack új albuma, de az máris elég biztosnak látszik, hogy a csapat komoly iránykorrekcióra készül a 2014-es 1000hp folytatásán. „Hoztunk egy tudatos döntést, hogy kicsit változtassunk a játékszabályokon”, mondta a készülő lemezről Shannon Larkin dobos a WFMZ-TV-nek. „Új fejezetet akarunk nyitni a karrierünkben, új hangzást, új fazont, új szintet akarunk kialakítani a zenekarnak. Elég alaposan megváltoztatjuk a dolgokat, fejlesztünk magunkon és azon is, amit csinálunk. Most úgy érzem, a dalszerzés során egy kicsit kommerszebb, mainstreamebb irányba fordultunk, de anélkül, hogy elveszítettük volna mindazt az erőt, amin az örökségünk is alapszik.”

Mindez rímel Sully Erna énekes pár héttel ezelőtt tett kijelentéseire. „Már nem vagyok az a fiatal, dühös kölyök, mint egykor”, mondta a KLOS-nak a frontember. „Jóval idősebb vagyok, van egy lányom, elégedett vagyok az életemmel. Nincs sok dolog, amin stresszelhetnék vagy dühönghetnék, és a zenének ennek megfelelően kell fejlődnie. Ez persze nem azt jelenti, hogy ebben a kicsit jobb, napfényesebb helyzetben virágokról és fagylaltról kell énekelnünk, de hiszem, hogy a zenénk is pozitívabb üzeneteket közvetít majd, és kicsit kommerszebb íze lesz. Idősebbek vagyunk, továbbra is élvezni szeretnénk a zenélést. Nem kell mindig üvöltős-zakatolós üzemmódban lenni…”

Ha cinikusak akarunk lenni, a fentiekhez hozzátehetjük: a legutóbbi lemez jelentősebb visszaesést jelentett a csapat pályáján, hiszen már az első héten is „csak” a Billboard Top 200 harmadik helyére került fel 58 ezer példányos eladásával. Mindez önmagában persze kiváló eredmény, de a Godsmack esetében mégis kudarc, hiszen a csapat az előző három lemezzel a csúcson kezdett odaát. Egyúttal a 1000hp az egyetlen stúdióanyaguk is, amely nem érte el az Egyesült Államokban legalább az aranylemez minősítést.

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 Zoli 2017-08-13 22:39
Hallgatok egy kis POSSESSED-et...
Idézet
 
 
+4 #3 metanor 2017-08-11 17:30
Az 1000hp brutálisan jó lemez! Egyik kedvencem.Lendületes,tele jobbnál-jobb dallamokkal.Nagyon jó hangzás.Nincs rajta üresjárat.
Idézet
 
 
+4 #2 cápaidomár 2017-08-11 17:06
???
Még kommerszebb? Ezt gondolom így értette.
Idézet
 
 
+14 #1 valarmorgulisz 2017-08-11 14:13
"Már nem vagyok az a fiatal, dühös kölyök, mint egykor”, mondta a KLOS-nak a frontember. „Jóval idősebb vagyok, van egy lányom, elégedett vagyok az életemmel. Nincs sok dolog, amin stresszelhetnék vagy dühönghetnék, és a zenének ennek megfelelően kell fejlődnie. "

Én jóhiszemű ember vagyok a zenészekkel, zenékkel kapcsolatban és hiszem most is, hogy tudni kell jól, korrekten megöregedni, ismerni, de még inkább elfogadni a korlátainkat, a határainkat és a saját életünket. Ha ő ezt így látja, és így érzi én támogatom. Lehet innentől nem lesz az én zeném, de nekem mindig is visszatetsző volt, mikor 50-60-70 éves emberek 20-30nak érzik magukat. Ha valaki kiáll és bevallja ezt, vagy elmondja, nálam igazán bátor, vagány dolog. Szóval hajrá! Azért belefülelek, mert szerintem frankó banda.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.