Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ward és a Sabbath: „Amennyiben ismét zenélni akarnának, meg kellene oldanunk a nézeteltéréseket”

0806bsUtoljára egy két évvel ezelőtti díjátadón találkozott Tony Iommival és Geezer Butlerrel Bill Ward, a Black Sabbath eredeti dobosa, aki anyagi természetű viták miatt kimaradt az év elején lezárult The End búcsúturnéból. Ward ugyanakkor nyitott arra, hogy ismét együtt zenéljen egykori kollégáival.

A 2015-ös Ivor Novello díjátadó gálán beszélt utoljára volt zenésztársaival Bill Ward, a Black Sabbath ősfelállásának dobosa, aki ugyanakkor nem dédelget magában régi sérelmeket a csapattal kapcsolatban. „Senkivel sem beszéltem azóta, és nem váltottunk privát e-maileket sem, egyikükkel sem”, mondta Ward a Rolling Stone-nak a Black Sabbath tagjaival ápolt viszonyáról. „Pár sajtónyilatkozat kijött oda-vissza, de ennyi. Békés a viszonyunk. Ha felmerül valami, amit ellentmondásosnak érzek, mindig kihozok egy nyilatkozatot, ha meg kell védenem magamat, de nem tekintek rájuk ellenségesen, félelemmel vagy gyűlölettel, nincs semmi ilyesmi… Valójában nagyon-nagyon-nagyon szeretem azokat a srácokat, és csakis a legjobbakat kívánom nekik az életükben. Minden nap imádkozom értük, az egészségükért, a boldogságukért, és hogy csakis jó dolgok történjenek velük. Nem ápolok sérelmeket velük szemben, tényleg sok idő eltelt már… Eleinte nagyon haragudtam, de lehiggadtam már azóta, továbbléptem. Ma már máshol járok.”

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Ward ne akarna ismét együtt zenélni a többiekkel. „Arról az elképzelésről viszont nem mondtam le, hogy amennyiben ismét zenélni akarnának, akkor meg kellene oldanunk a nézeteltéréseket. Ha ők továbbléptek, az is rendben van, el tudom fogadni, de én kitartok emellett. Mindig azt tanították nekem, hogy járjak a világban nyitott elmével, így erre is nyitott leszek. Minden attól függ, pontosan miről van szó, és mivel jár mindez. De hülye lennék elzárkózni bármitől is, amikor telik az idő, és öregszünk.”

Mivel a Sabbath a jövőben elvileg nem nagyon tervez megmozdulásokat, és csak elvi szinten nem zárták ki, hogy esetleg egy-egy fellépés erejéig ismét színpadra lépjenek közösen, könnyen lehet, hogy ez a hajó már végleg elment Bill számára…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.