Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Végre sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt folk és metal között”

0130korpiklaaniIsmét a Nuclear Blasthez szerződött a finn folk metalos Korpiklaani. Ez azt jelenti, hogy a zenekar következő nagylemeze, a Noita már ismét a német kiadónál jelenik meg idén májusban.

A finn Petrax stúdióban, Aksu Hanttu producerkedése mellett vette fel új lemezét a Korpiklaani, akiknél ezen az anyagon debütál majd az új harmonikás, Sami Perttula. A legújabb igazolás Tuomas Rounakari hegedűssel együtt kulcsszerepet játszott az album dalainak meghangszerelésében, ami a folkos betéteket illeti. Maga a Noita cím egyébként nagyjából talán sámánként, gyógyítóként, bölcsként fordítható, ám a mai finn nyelvben van egy olyan áthallása is, amely boszorkányságokra utal: a zenekar fel akarja hívni a figyelmet rá, hogy a szó eredeti jelentése más volt, és annak idején mentes volt mindenféle negatív felhangtól.

Zeneileg egyébként nem várhatók nagy változások, de a hangszerelés minden eddiginél markánsabban folkos, és több hegedűszóló hallható a dalokban, mint korábban bármikor: a vonós hangszer most tulajdonképpen szólógitár-szerepet játszik a muzsikában. „Végre sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt folk és metal között, méghozzá abban a formában, ahogy azt eredetileg is megálmodtam", mondja a csapat főnöke, Jonne Järvelä. „Ez Sami hangszerelési munkájának, illetve Toumas Rounakari őrületes hegedűs tekeréseinek köszönhető."

A zenekar legközelebb a Paganfest speciális, úgynevezett extended állomásain lép fel Európában. A turnénak idén nincs magyar koncertje, de március 28-án, Bécsben pont ilyen speciális, kibővített bulit rendeznek, vagyis aki meg akarja nézni a Korpiklaani mellett még a Wintersunt, a Turisast, a Heidevolkot, az Obscurityt, a Frosttide-ot, a Grailknightsot és a Finsterfrostot, annak csupán az osztrák fővárost kell célba vennie.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 bélféregtámadás 2015-02-02 11:31
[quote name="
Jaja, ettől csak a Turisas fosabb :))
Idézet
 
 
+2 #1 neal and jack and me 2015-02-01 17:25
ez micsoda egy hulladék zenekar.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.