Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van esély európai Van Halen koncertekre

Egyre több információ szivárog ki az új Van Halen lemezről, és akik eddig hallották Eddie-ék új dalait David Lee Roth-tal, mind nagyon lelkesnek mutatkoztak. A csapathoz közeli források szerint a szeptemberi ausztrál fesztiválkoncertek után a négyesfogat novembertől kezdi az amerikai körutat, és 2012-ben végre Európában is láthatóak lesznek.

Az anyag keverési munkálataiért felelős stúdióguru, Ross Hogarth úgy fogalmazott egy interjúban, hogy a lemez senkinek sem fog csalódást okozni. „Ez itt a Van Halen gyilkos arca, méghozzá a legjobb formában, Diamond Dave-vel. A zenekar valósággal lángol", mondta Hogarth az Ultimate Guitarnak. Az amerikai rockszíntéren is akad már pár szerencsés, aki belehallgathatott az anyagba. A Creed és Alter Bridge főnök Mark Tremonti a jelenlegi basszerhez, Wolfgang Van Halenhez fűződő barátsága révén fülelt bele a dalokba, és azokat klasszikus Van Halenként jellemezte. A Sevendust dobos Morgan Rose szintén hallotta az anyag egy részét. „Ez valami kibaszott gyilkos! Eddie a Balance óta nem szólt ennyire jól, Dave hangja óriási, és Alex is abszolút bombasztikus", lelkesedett a zene hallatán.

A MelodicRock.com zenekarhoz közeli forrásai szerint a lemeznek egyelőre még nincs konkrét megjelenési dátuma, mivel nem készült el száz százalékosan. John Shanks producer már letudta a saját részét, jelenleg a keverés zajlik Eddie stúdiójában, az 5150-ben. Egy single valószínűleg már a nyáron kimegy majd a rádiókhoz, de még ez sem nyerte el végső formáját. Az ugyanakkor szinte biztosnak tűnik, hogy a lemez még nem lesz a boltokban, amikor a banda megkezdi a koncertezést szeptember végén, az ausztráliai Soundwave fesztiválok főattrakciójaként. A Van Halen ugyanakkor novemberben már az Egyesült Államokban turnézik, vagyis ekkorra vélhetően kijön az album.

Jó hír, hogy Eddie-ék kimerítő és alapos turnézást terveznek, ami legalább egy évig tart majd, és szokásukkal ellentétben ezúttal nemcsak Észak-Amerikában bukkannak majd fel, hanem Ázsiában, Dél-Amerikában és Európában is. Az öreg kontinensen vélhetően bizonyos nyári fesztiválok headlinereként láthatják majd őket a szerencsések. Ennek már nagyon itt lenne az ideje, ugyanis 1995 óta nem koncerteztek errefelé...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.