Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Újra öttagú a banda, ahogy kezdtük”

Új dalokon dolgozik és újra két gitárral folytatja az év végi turnét a Red Swamp, a 2022-es Wacken Metal Battle Hungary győztese. A zenekart idén még három alkalommal lehet elcsípni élőben.

1122redswamp

A Red Swamp hétéves fennállása óta három nagylemezt adott ki, emellett számos hazai és külföldi turnét és fesztivál fellépést tudhat a háta mögött. Több hazai tehetségkutató fődíján is túl vannak már, legutóbb idén nyáron lettek első helyezettek a Wacken Metal Battle Hungaryn, így képviselhették hazánkat a világ egyik legnagyobb metálfesztiválján, a Wacken Open Airen. A banda legénységében változás lépett fel nyár végén, az alapító gitáros Bereczki Zoltán elköszönt a zenekartól. A koncerteken innentől Sipos András (Dead Grey) és Csóka László hathúrosain fognak megszólalni a dalok, és újak is készülnek.

„Két nagyon tehetséges gitárossal dolgozunk most együtt, újra öttagú a banda, ahogy kezdtük – mondja Greg, a frontember. – A tonnás súlyú riffek eddig is garantáltak voltak, de a srácok még több dimenziót hoznak a hangzásunkba, amitől egyszerre szólalnak meg színesebben és teltebben a régi dalaink is. Több gitárossal is elkezdtünk már új számokon dolgozni, terveink szerint jövő év elején már hallható is lesz az első közös kollaboráció. Takács „Jozzy" József (Leander Rising, The Hellfreaks) segít nekünk a produceri munkában, úgyhogy ez egy nagyon izgalmas és kreatív időszak jelenleg, amit rohadtul élvezünk. Az év végi bulikon tervezünk is játszani az új nótákból, alig várjuk, hogy hallják a rajongók a friss témákat!"

Év végén három alkalommal is el lehet csípni a zenekart: november 30-án Veszprémben a Music Hungary Showcase keretein belül a Terem Bárban játszanak egy ingyenes bulit. Másnap, december elsején a budapesti Dürer Kertben lépnek fel a Sosevolt és a The Royal Freak Out társaságában. December 3-án pedig Tatán, a Peron Music Clubban játszanak majd a Eugene Toomsszal.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.