Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb hajbanda kettőződött meg

Az egykori Vixen eredeti felállásának három tagja is egyesítette erőit VXN néven, de egyelőre még nem tudni, pontosan mennyi időre lesznek képesek együtt maradni. Mindez azért pikáns, mert a klasszikus tagság negyedik tagja jelenleg is aktív egy új felállású Vixennel...

Huszonöt évvel a Vixen történetének első kislemeze, az Edge Of A Broken Heart megjelenése után Janet Gardner énekes, Roxy Petrucci dobos és Share Ross basszusgitáros (aki a hőskorszakban még Share Pedersenként futott) ismét összejöttek VXN néven, hogy tovább folytassák karrierjüket. A banda eredeti felállásából tehát egyedül a gitáros, Jan Kuehnemund hiányzik, aki ugyanakkor továbbra is gründolja a Vixen jogutódját három másik csajmuzsikussal együtt. Vagyis a Ratt, az L.A. Guns, a Great White és a Dokken után a Vixent is elérte a régi hajbandák legszánalmasabb sorsfordulata, a megkettőződés... A három eredeti tag társa az a Gina Stiles gitáros, aki annak idején a csapat utolsó sorlemezén, az 1998-as Tangerine-en is játszott. A VXN (a képen Janet és Share) csak jövőre kíván fullosan aktivizálódni néhány kiemelt fesztiválfellépés és koncert erejéig, de azt egyelőre nem tudni, albumot akarnak-e készíteni addig.

A Vixen első lemeze, az 1988-as Vixen nagy sikert aratott az Edge Of A Broken Heart dal MTV-s diadalát követően, az 1990-es Rev It Uppal pedig folytatódott a jó széria, de a négy dekoratív tag végül képtelen volt kijönni egymással, és a csapat a hair metal korszak végén, 1991 közepén feloszlott. A már említett Tangerine lemezt egy heveny lefolyású reunion szülte a '90-es évek végén, ami aztán szintén nem tartott sokáig. Kuehnemund ezután legközelebb 2001-ben hozta össze a zenekart, de az eredeti Vixen felállás utoljára 2004 októberében játszott közösen, amikor a VH1 Bands Reunited sorozatában őket is megkeresték.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.