Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új Gitáros 2014: augusztus végéig lehet jelentkezni

0811ujgitaros2010-ben Jimi Hendrix kapcsán szervezték meg első alkalommal az ÚJ GITÁROS tehetségkutató versenyt, melyre a szervezők minden várakozását meghaladó mennyiségű nevezés érkezett.A régóta dédelgetett folytatásra Santana új albumának megjelenéséig kellett várni: a szervező munkát a megújult emblémában is látható gitár indította el, amelyet a Corazón kapcsán ajánlott fel a Sony Music promóciós célra.

Santana remélhetőleg legalább annyi fiatal gitárost hív majd versenybe, mint Hendrix tette 2010-ben, és megmutathatjuk Carlos Santanának, hogy Szabó Gábor óta is sok tehetséges fiatal választotta itthon ezt a csodálatos hangszert önkifejezése eszközéül.

A tehetségkutató népszerűsítésére felkértünk egy csomó ismert gitárost, hogy játsszanak a Santana-gitáron. A felvételek folyamatosan kerülnek fel a Hear Hungary playing Santana youtube csatornára. Nevezni maximum 3 perces videófelvétellel lehet. A pályamű lehet feldolgozás és saját szerzemény is. Nevezési határidő: 2014. augusztus 31.

A tehetségkutató versenyt elsősorban magyarországi versenyzők számára írták ki a szervezők, de elfogadnak nevezést a határainkon túlról is, csupán a magyar nyelv ismerete kritérium a döntőbe jutás szempontjából. Ennek is csak praktikus okai vannak, hiszen a döntőbe jutó 10 versenyző felkészülése során fontos lesz, hogy a résztvevők tudjanak egymással kommunikálni. Minden versenyző csak egy felvétellel indulhat a versenyben. A pályamunkák az ÚJ GITÁROS youtube csatornára kerülnek ki. A beérkező alkotásokat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatják a versenyzőket és a közönséget az ujgitaros.hu Facebook-oldalon. (A szervezők fenntartják annak jogát, hogy a későbbiekben beérkező pályázatok ismeretében változtassanak a korábbi értékelésen.)

A pályamunkák alapján tíz gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. Öt gitárost a zsűri juttat a döntőbe. Öt gitáros a közönségszavazatok - az ÚJ GITÁROS YouTube csatornára feltöltött pályamunkákra leadott Tetszik/Like szavazatok száma – alapján kap lehetőséget a végső megmérettetésre. A kiválasztott tíz legjobb új gitáros közül a szeptember 18-án 19 órakor megrendezésre kerülő döntőben bemutatott élő produkciója alapján választja ki a győztest a zsűri. A döntő helyszíne: Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1143 Budapest, Gizella út 37.)

A zsűri:
Cseh István – az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, Príma Díjas gitárművész
Erdősy László – az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Hajdu Zoltán – Audmax KORG.hu ZóNA - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója és a gitar.blog.hu vezető szerkesztője
Kurina Tamás – hangmérnök, Tom-Tom Stúdió
Lee Olivér – az ÚJ GITÁROS 2010 győztese
Lovrek Krisztián - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Marshall Gitárverseny győztese
Szarka József – a Hear Hungary Music Kft. ügyvezető igazgatója
Verók András – az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Virághalmy Bálint – az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Z. Kiss Zalán – az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Pokolgép zenekar gitárosa

A legjobb új gitárosra értékes nyeremények várnak:
- Marshall JVM 205 H erősítő
- Audio-Technica System10 Stompbox gitár vezetéknélküli rendszer
- 200.000 Ft értékű stúdióidő a Tom-Tom Stúdióban
- Egyéves képzés a Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola szabadon választott tanszakaira.
- A győztes hangfelvételét a Hear Hungary Music Kft. kiadja és minden lehetséges fórumon promotálja.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.