Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dal és klip a Nova Prospecttől: „Régen ökörködtünk már ennyit együtt”

Új dalt mutatott be a Nova Prospect. A zenekar negyedik nagylemeze jövő év elején kerül a boltokba.

1125np

A Légy valaki! a Nova Prospect egyelőre cím nélküli, készülőben lévő negyedik nagylemezének előhírnöke, egyben az első új dal a zenekar Jövő kilátással című harmadik nagylemezének 2018. decemberi megjelenése óta. Az új dalhoz kisfilm a zenekar első, kvázi saját gyártású videóklipje, ugyanis azt Pintér Judith, a banda hivatalos koncertfotósa rendezte, rögzítette és vágta Koncz Gergely segítségével, aki a fényekért és a helyszínért felelt, közben másodkamerásként is közreműködött. „Év elején kezdtük el a munkát az új dalokon, és a tavaszi vírushelyzet miatti koncertstopos időszak alatt jól fel is pörgött a folyamat, a zenei anyag túlnyomó része el is készült", mondja Kiss József gitáros. „Ez a dal született meg elsőként, és rögtön klip-esélyesként számoltunk vele, mert mindenképp egy húzós dallal akartunk visszatérni. Néhány nyári bulin már élőben is leteszteltük, ahol nagyon jól működött, és a visszajelzések is csak megerősítettek abban, hogy jó választás lesz az új nagylemez előzeteseként kihozni. A stúdiófelvételeket már a kezdetek óta magunknak készítjük, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy vizuális megjelenésünket is a saját kezünkbe kellene venni, viszont ehhez egyikünk sem értett. Juci a koncertfotóival és a Túlélni című dalunkhoz készült koncertklippel már bizonyított, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy nekifogjunk egy teljes értékű klip elkészítéséhez. A végeredménnyel több mint elégedettek vagyunk, tehát mindenképpen ezen az úton megyünk majd tovább."

„Régi vágyam volt már, hogy a megszokott, zenélős klipek után végre egy olyan sztoris videóval álljunk elő, ahol a történetnek mi vagyunk a szereplői, és nem csak háttérzenészkedünk", így Besnyő Gabriella énekes. „De a fiúk erről hallani sem akartak, mondván, hogy ők nem tudnak színészkedni. Mintha én tudnék... Aztán jött Jucinak ez a zseniális ötlete, hogy ha tökig beöltözünk, talán nehezebb kiszúrni, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb színművészek a világon. És így már eggyel könnyebb volt rávenni a srácokat, hogy hangszer nélkül szerepeljenek néhány jelenetben. Azért be kell vallanom, hogy nem fesztelenül indultunk el a forgatás első napján, de végül állati jól éreztük magunkat. És végül már azt tárgyaltuk, hogy miért nem csináltunk már ilyet ezelőtt is. Pont a covid-mizéria első hulláma után álltunk neki, és azt hiszem , az egész csapatnak nagyon jólesett ez a kis kaland. Régen ökörködtünk már ennyit együtt. Persze ehhez kellett az is, hogy Juci és Jocó a helyszínektől kezdve az utolsó géztekercsig mindent kitalált, elintézett és beszerzett. Nekünk, a többieknek már csak oda kellett mennünk, és élvezkednünk."

A zenekar az ősz folyamán gőzerővel dolgozik tovább a negyedik nagylemez anyagán, amelynek tervezett megjelenése 2021 eleje. De addig is hamarosan egy, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött, a kecskeméti Hírös Agóra Művelődési Központban közönség nélkül rögzített, négydalos videófelvétel is várható tőlük.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.