Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tulpa: új magyar zenekar ismert zenészekkel

Új magyar zenekar bontogatja szárnyait Tulpa néven. A csapatban a Fish! vagy az Ozone Mama jelenlegi és egykori tagjait találhatjuk, és már két dal is meghallgatható tőlük.

1124tulpa

2019-ben Győri Attila, a Trick egykori gitáros-énekese, illetve a csapat dobosa, Jáger Zoltán kezdett el gondolkodni egy új csapat megalapításán. A felállás végül a Fish! és a Storm The Studio basszere, Binges Zsolt, majd fél év keresés után az Ozone Mamát, a Superunknowst és a Random Tripet is erősítő Székely Marci lett a befutó negyedik tag frontemberként. A zenekar a Tulpa nevet kapta. A dalok próbáról próbára, nagy jammelések és nagy beszélgetések közepette formálódtak valami progresszív, itt-ott páratlan ütemmutatókkal bíró, olykor feszes, olykor lélegző és könnyed rockzenévé. Az első kiadvány felvételei 2020 júliusában, három nap alatt zajlottak a szegedi Miracle Sound stúdióban Vári Gábor vezetésével, aki nem csak hangmérnökként, de produceri minőségében is nagyban hozzájárult a végeredményhez.

2020 novemberében elstartolt a zenekar az online térben. Mivel külön-külön is jól ismert zenészekről van szó, az első pillanattól fogva nagy figyelem övezi a bandát. Debütáló EP-jük, a How To create... Part One bemutatkozó dala, a The Hideaway felülmúlta a srácok várakozásait a lejátszások tekintetében és a közösségi médiában érkezett visszajelzések tekintetében is. Az első kiadvány öt dalt rejt majd.

(Fotó: bobal photography)

 

Hozzászólások 

 
#1 Santoro 2021-01-04 20:08
Hát ez kurva jo zene, remélem csinálnak néhány lemezt, vennék már polot is stb, rajtam ne múljon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.