Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Töltsd le az első új Paradise Lost dalt!

A Century Media kiadó honlapjáról már letölthető a Paradise Lost első új dala, a Crucify, amely az április 24-én megjelenő Tragic Idol nagylemezre kerül majd fel. Az anyag borítója is nyilvános.

„A Crucify cím apámtól ered, aki mindig azt mondta, hogy a tipikus mindennapi stresszt okozó dolgok keresztre feszítik”, magyarázza Nick Holmes énekes a dalról. „Mindig is azt gondoltam, hogy igen drámai kijelentésről van szó, miközben egyszerűen csak kényelmetlennek érzett valamit, ami hamarosan úgyis megoldódott. De a dal végén egy konkrét személyre is utalok a szövegben a szó szerinti keresztre feszítéssel. A ’for eternity you’re my sentence’ sor pedig talán a kedvencem az egész lemezről.”

A Crucify a Century Media honlapjáról tölthető le, mindössze egy emailes regisztráció szükséges hozzá. A Tragic Idol anyag emellett olyan témákat rejt majd, mint az Honesty In Death, a Theories From Another World, az In This We Dwell és a címadó téma. A banda a legutóbbi, 2009-es Faith Divides Us – Death Unites Ushoz hasonlóan ismét Jens Bogren producerrel dolgozott a lemezen.

„A zene mindenképpen súlyos, de szerintem ezúttal közelebb áll a klasszikus doom metalhoz, mint a legutóbbi pár anyagunk, és tele van melodikus gitárokkal, rengeteg gitárszólóval", mondta a Shock!-nak a Vallenfyre projekt kapcsán adott interjújában Gregor MacKintosh gitáros. „A billentyűket ezúttal igyekeztünk nélkülözni, amennyire csak lehet, viszont rengeteg gitárharmóniát pakoltunk a nótákba."

A felállás természetesen változatlan, de újdonságot jelent, hogy ezen az albumon játszik majd először a csapatba két évvel ezelőtt érkezett Adrian Erlandsson dobos. Ő legutóbb még nem tudott belefolyni a felvételekbe, ugyanis csupán néhány nappal a lemezfelvétel kezdete előtt vált a banda tagjává, így mindenki úgy látta jónak, ha a session-ütős Peter Damin üti fel a dalokat.

Az új Paradise Lost lemez borítóját egy párizsi művész, Valnoir tervezte, aki korábban olyan előadókkal dolgozott, mint a Morbid Angel, a Laibach, az Ulver vagy a Watain. Nickék a februári ausztráliai Soundwave fesztiválok után áprilisban Angliában kezdik a turnézást, és természetesen ott lesznek számos nagy európai nyári fesztiválon is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.