Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thaiföldön érte a halál Mats Olaussont

0221matsHoltan találták egy thaiföldi város hotelszobájában Mats Olaussont, Yngwie Malmsteen egykori billentyűsét, aki emellett többek között a Talisman, az Ark vagy az Evil Masquerade lemezeinek fényét is emelte jellegzetes játékával. A tragédia pontos háttere egyelőre ismeretlen.

54 éves korában elhunyt Mats Olausson billentyűs. A zenészt a thaiföldi Rajong egyik szállodájában érte a halál a Bangkok Post információ szerint: erőszakra utaló nyomokat a hatóságok nem találtak, ellenben Mats holtteste mellett hét whiskey-s üveg és számos sörösdoboz hevert. A személyzet figyelmét eleve az keltette fel, hogy Olausson nem ment le étkezni, és a számláját sem egyenlítette ki: miután a zenész a kopogtatásokra sem nyitott ajtót, kihívták a rendőrséget. A zenész holttestét jelenleg szakértők vizsgálják, hogy megállapítsák, pontosan mi okozta a halálát.

Mats Olausson a '80-as évek legvégén, a '90-es évek elején vált ismert névvé a színtéren, miután ő váltotta Jens Johanssont Yngwie Malmsteen szólózenekarában, és ezzel nagyjából egyidejűleg a melodikus színtéren igazi szenzációnak számító első Talisman-albumra is feljátszotta a billentyűtémákat. Olausson ezután nagyjából egy évtizedet húzott le Malmsteen mellett, majd további óriási kritikai- és jelentős közönségsikereket zsebelt be az Ark szupergroup tagjaként is. Emellett játszott az Evil Masquerade-ben is, de a Kamelotot és az Eclipse-et is kisegítette.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 Blaze 2015-02-21 22:42
Máshol is írtam már, de hihetetlen hogy a Burn The Sun lemezt összehozó egykori zseniális Ark tagságból már ketten nem élnek :( És mindketten fiatalok voltak még. RIP
Idézet
 
 
+4 #2 queensryche999 2015-02-21 12:01
Nyugodjon békében.

Nem elírás, tényleg 7 db üres whiskey-s üveg volt mellette.
Az hogy? Komoly.

Az idézett cikkrészlet alapján a Leaving Las Vegas (Las Vegas, végállomás) c. film jut eszembe. Halálra akarta inni magát?

"Olausson had stayed at the hotel for seven days before a hotel staffer noticed that the musician had never gone downstairs for meals and had not paid for his room. The staffer became suspicious and went and knocked on the door. After receiving no response, he used a spare key to open the door and found the body."
Idézet
 
 
+2 #1 nekem8 2015-02-21 10:44
Be volt rúgva?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.