Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Térdtől lefelé amputálták a riffmester lábát

Amputálták az egyik legfajsúlyosabb ősrock-banda, az amerikai Mountain gitárosának lábát. A 65 éves, súlyos cukorbeteg Leslie West életét csupán így lehetett megmenteni, a muzsikus várhatóan teljesen felgyógyul majd.

A Mountain a hétvégén a Mississippi állambeli Biloxiban játszott volna a helyi Hard Rock Hotel and Casinóban (az intézmény társtulajdonosa egyébként az egykori House Of Lords főnök Gregg Giuffria), ám West jobb lába feldagadt, így azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok gyorsan látták, hogy a súlyos diabéteszben szenvedő gitáros élete csak a végtag amputálásával menthető meg, így térdtől lefelé levágták azt. Leslie West jelenleg lábadozik, hamarosan intenzív rehabilitáción vesz majd részt, és a prognózisok szerint várhatóan teljesen felgyógyul.

A hatalmas termetéről ismert West által 1969-ben alapított New York-i Mountain az Egyesült Államok egyik legkeményebb zenekarának számított a rockzene korai időszakában, Leslie-t sokan Tony Iommi amerikai megfelelőjeként emlegették súlyos gitárhangzása és játéka miatt. Habár egy rövid feloszlástól eltekintve a banda 1974-től folyamatosan aktív, a lemezkészítősdit soha nem vitték túlzásba, megalakulásuk óta összesen hét stúdióalbumot adtak ki, a legutolsó saját dalokat tartalmazó anyag 2002-ben jelent meg Mystic Fire címmel (a 2007-es Masters Of War-on kizárólag Bob Dylan feldolgozások szerepeltek). A banda legismertebb dalának máig az 1970-es Climbing! albumon szereplő Mississippi Queen számít, amit Ozzy Osbourne is feldolgozott a 2005-ös Under Cover gyűjteményen. Ozzy egyébként az említett Dylan tribute anyagon is felbukkant vendégként.

West régóta dolgozik a Mountain The Unusual Suspects című következő művén, amin olyan vendégek szerepelnek majd, mint Billy Gibbons, Slash, Zakk Wylde, Joe Bonamassa, Steve Lukather vagy Kenny Aronoff. Egyelőre nem tudni, mikor láthat napvilágot az album, de a gitáros gyógyulása nyilván csak még jobban eltolja a megjelenést.


 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.