Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes Ride The Lightning és fekete album a grandiózus Metallica-feszten

Nagyszabású kétnapos zenei és kulturális fesztivált szervez a New Jersey-i Atlantic Cityben a Metallica június 23-24-én Orion Music + More címmel, amely innentől kezdve a tervek szerint akár minden évben megrendezésre kerülhet majd. A megaesemény mindkét napján Hetfieldék játszanak headlinerként, de távolról sem metal fesztiválról van szó.

„Évek óta dédelgetjük a terveket a saját életmód-fesztiválunkról változatos zenékkel, szórakozási lehetőségekkel és játékokkal", magyarázza Lars Ulrich. „Idén végre minden gyakorlati feltétel adott volt, így útjára bocsáthatjuk az Oriont. A tavaly decemberi születésnapi hetünk szellemiségét, lazaságát, lehetőségeit, rajongói interaktív elemeit szeretnénk fesztiválkörnyezetbe ágyazni."

Atlantic Cityre azért esett a banda választása, mert több nagyvároshoz is közel van, és jó megközelíthetősége miatt a nyugati partról, illetve Európából érkező koncertlátogatók is viszonylag könnyen el tudnak jutni a városba.

A banda hangsúlyozza: az Orion Music nem metal fesztivál. „Egy rakás európai fesztivál a változatosságról, a különböző tapasztalatokról szól, de a Lollapalooza és a Bonnaroo is ilyenek", mondja Lars. „Elmész, megnézel egy rakás bandát, akikről nem tudsz túl sokat vagy egyáltalán nem ismersz. Punktól thrashen és countryn át alternatív zenéig, direkt rockzenéig, bluesig mindent." „Szeretnénk, ha az emberek tágítanának a látókörükön", teszi hozzá Kirk Hammett. „Talán minket jönnek el megnézni, de lehet, hogy felfedeznek valami jófajta blues vagy country muzsikát is."

Ennek jegyében a Metallica mellett egyelőre csak az Avenged Sevenfold és a The Sword képviselik a szó szoros értelmében vett metal színteret, rajtuk kívül olyan előadók lépnek fel a színpadokon, mint az Arctic Monkeys, a Modest Mouse, a The Gaslight Anthem, a Titus Andronicus vagy a Cage The Elephant. A Metallica az egyik este a fekete lemezt, a másik este a Ride The Lightningot játssza el elejétől végéig: Észak-Amerikában ez lesz az egyetlen alkalom, amikor a rajongók élőben hallhatják a komplett albumokat. A Ride The Lightningot a banda azelőtt soha nem nyomta el teljes egészében élőben, és akárcsak a '91-es anyagon, ezen is akad korábban koncerten soha be nem vetett darab.

Amennyiben a fesztivál jól sikerül, akár minden évben megrendezésre kerülhet a jövőben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.