Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szimfonikus koncertsorozatra indul a Deep Purple

Nemcsak a Deep Purple öt tagja vesz részt a klasszikus hard rock legenda négy év óta első észak-amerikai turnéján, hanem egy harminc fős szimfonikus zenekar is ott lesz velük minden egyes állomáson. A körút a hangzatos A Night With Deep Purple And The Songs That Built Rock néven fut. Jó hír, hogy később európai állomásokra is sor kerül majd ebben a speciális leosztásban.

Az utóbbi években már majdhogynem elkoptatott közhellyé vált a rockzenekarok szimfonikusokkal közös fellépése, a Deep Purple esetében azonban korántsem újkeletű szenvedélyről van szó, hiszen az 1969-es Concerto For Group And Orchestra albummal a vonal első úttörői közé tartoztak. Az észak-amerikai turné június 3-án kezdődik és június 25-ig tart, az eddig ismert első európai állomás pedig július 15-én lesz a németországi Mainzban. A menetrend egyelőre nem végleges, és már az is biztos, hogy az év végén is lesznek majd efféle extra bulik: decemberre is lekötöttek két svéd és egy holland dátumot.

A háttérben eközben a banda már javában tervezi a régóta esedékes új nagylemezt. „Hamarosan összejövünk és elkezdünk dalokat írni”, mondta februárban Ian Gillan énekes. „És ha nagyon beindulunk, akkor talán még az is elképzelhető, hogy nem sokkal utána még egy albumot elkészítünk. Meglátjuk, hogy mennek a dolgok, de konkrét tervek nincsenek. De egyre többen piszkálnak minket a legkülönfélébb helyekről, és mindegyikük új Deep Purple albumot szeretne, szóval én is úgy gondolom, hogy itt az idő."

A zenekar legutolsó albuma, a Rapture Of The Deep 2005 őszén került a boltokba, ilyen hosszú idő pedig még sosem telt el két Purple album között (természetesen azt az 1976-ban kezdődött nyolcéves időszakot leszámítva, amikor a csapat nem létezett). A következő anyag a veterán hard rockerek ötödik soralbuma lesz Steve Morse gitárossal, aki a '90-es évek közepén került Ritchie Blackmore helyére, és az 1996-os Purpendicular albumon debütált a csapatban. A Deep Purple-ben jelenleg Ian Gillan mellett Roger Glover basszusgitáros és Ian Paice dobos képviselik a legklasszikusabb Mark II felállást, a billentyűs Don Airey 2002-ben váltotta Jon Lordot.

A Rapture Of The Deep alapos turnéira jellemző, hogy a lemez megjelenése óta a csapat háromszor játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

 

Hozzászólások 

 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-03-29 07:36
Idézet - porch monkey:
Ha az Operaházas OTP haknit is beleszámoljuk, akkor négyszer voltak itt 2006 óta.

Ha orosz koncertekről lenne szó, akkor sem számolnánk bele, amikor Medvegyev szülinapi buliján játszottak, szóval szerintem nyugodtan maradhatunk háromnál. ;)
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-28 14:09
Ha az Operaházas OTP haknit is beleszámoljuk, akkor négyszer voltak itt 2006 óta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.