Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptember végén tér vissza a nagy szabadulóművész

The Great Escape Artist címmel szeptember 27-én jelenik meg a Perry Farrell vezette Jane's Addiction új nagylemeze. Az album a 2003-as Strays óta az első kézzel fogható életjel lesz az avantgarde rock legnagyobb mestereitől.

„Még akkor is szeretek elszabadulni a múltamtól, ha a múlt nagyszerű volt", magyarázta a címet Farrell. „Egyszerűen csak még jobban szeretem a jövőt..." A Rich Costey producerrel (Muse, Interpol, Franz Ferdinand) otthon, Los Angelesben rögzített albumra olyan dalok kerülnek fel, mint az End To The Lies (amelyet lentebb megtekinthetsz), az Irresistible vagy a Splash A Little Water.

„A lemez különös elegye lesz a Jane's-re olyannyira jellemző poszt-punk, gótikus sötétségnek és annak, ami a Muse-hoz, Radioheadhez hasonló mai bandáknál zajlik", jellemezte a készülő anyagot Farrell a Rolling Stone magazinnak. „Le akarom kenyerezni a rajongókat, és el szeretném érni, hogy a régi Jane's hívek is szeressenek, szóval nem tudom visszafogni magam, és előre haladok..."

A frontember szerint a Jane's Addictionben jelenleg annak ellenére is teljes a harmónia, hogy a múltban már három különböző alkalommal oszlottak fel. „Dave Navarróval és Stephen Perkinsszel olyanok vagyunk, mint a testvérek. Az egyik gyerekem épp ma reggel ütötte meg a másikat, de közben utálják, ha nincsenek együtt, a repülőn például egyből egymás mellé akarnak ülni. Na, hát én is így vagyok Dave-vel és Steve-vel. Remélem, ők is ugyanezt mondanák."

Mint ismeretes, az eredeti basszer, Eric Avery tavaly év elején kilépett a bandából, helyére rövid időre az ex-gunner Duff McKagan került, de ő sem maradt sokáig a fedélzeten. A Jane's Addiction jelenleg a TV On The Radio muzsikus Dave Sitekkel muzsikál.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.