Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steve Lukather: ha nem akarsz lemaradni, siess!

Jobban teszi, ha igyekszik, aki március 5-én ott akar lenni Steve Lukather harmadik budapesti szólókoncertjén, a buli ugyanis jó eséllyel teltházas lesz. Pénteken reggel már csak alig több mint száz jegy állt rendelkezésre az A38 Hajóra, vagyis ha be szeretnél jutni a nagy eseményre, és még nem vásároltál belépőt, ne hezitálj tovább!

Steve Lukather legutóbbi, 2009 nyarán megrendezett koncertje szintén teltházas volt a Hajón, és a mostani koncert is nagy sikernek ígérkezik. Mindez persze nem csoda, hiszen a Toto legendás alapító gitárosa egész karrierje során hihetetlen minőséget produkált, és e színvonal sosem csökkent – még annak ellenére sem, hogy Luke rossz évet zárt 2010-ben, talán a legrosszabbat egész életében.

„A magánéletem romokban hever. Válok legkisebb gyermekem anyjától. Meghalt az anyám. Hetente kétszer megyek pszichiáterhez, és próbálom kitalálni, valójában hol is van a helyem a világban – ami, hozzátenném, önmagában is meglehetősen zűrzavaros", mondja Luke, és mégis, 2010 végén kiadott új albuma, mely a rejtett üzenetet hordozó All's Well That Ends Well címet viseli, méltó eddigi pályafutásához, mely akkor kezdődött, amikor 17 éves korában session-gitárosként nekiállt lemezeket készíteni Los Angelesben, majd társ-alapítója lett a Totónak. Lukather azóta is folyamatosan szerepel a világ legjobb gitárosainak dicsőségtábláján. A másik alapító tag, David Paich mellett ő vezette át a Totót a banda platinalemezekkel szegélyezett kanyargós útjain, eközben Michael Jackson, Aretha Fanklin, Stevie Nicks, Miles Davis, Roger Waters és még egy sereg sztár albumán játszott. Slágereket írt a Tubes-nak és George Bensonnak, valamint felépítette szólókarrierjét, ami 1988-ban indult a Lukather című koronggal. Ennek legutóbbi állomása a tavalyi album.

„Tudom, hogy rendkívül változatos életet éltem és fantasztikus karriert futottam be", mondja némi öniróniával Lukather. „De nem ülök a babérjaimon. Állandóan arra törekszem, hogy egyre jobb dalokat írjak és igyekszem egyre rafináltabban variálni az akkordokat. Minden nap dolgozom. Az eredményt hallhatjátok az új albumon. Néha viccesen azt mondom, az elveszett hangokat keresem, és bizonyos értelemben ez így is van. Csakugyan szeretnék rábukkanni valami nagyszerű dologra, ami mindenkit megérint. Erről szól az egész: azért csinálunk zenét, hogy ezen a magasabb szinten tudjunk kommunikálni."

Lukather a maga részéről az All's Well That Ends Well albummal arra törekszik, hogy egyfajta egyensúlyt teremtsen önmaga számára és mások számára is. „Nem azért írok dalokat, hogy a szólókkal elkápráztassam gitáros barátaimat. Azt akarom, hogy a zene, amit mostanában művelek, kapcsolódjon az emberekhez. Ha tudnak valahogy kötődni egy dalszöveghez, egy hanghoz vagy egy dallamhoz és ettől három-négy percen át boldogabbnak érzik magukat, jól végeztem a dolgomat – és ezt szeretném tenni hátralévő életemben!"

Lukather tehát március 5-én az A38 Hajón koncertezik, a jegyek 6900 forintba kerülnek. Ha nem akarsz lemaradni a buliról, ne habozz tovább, és vegyél belépőt, mielőtt elfogy, utána pedig olvasd el, mit írtunk Steve és a Toto 2006-os budapesti koncertjéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.