Shock!

december 07.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Spirituális témájú konceptalbummal tér vissza az Amorphis

Április 19-én jelenik meg a finn Amorphis új nagylemeze a Nuclear Blastnél. Az album címe Circle lesz, a stúdióban pedig Peter Tägtgren segítette a csapat munkáját Hollolában, illetve Helsinkiben. A banda ismét konceptalbumot készített, amin – bizonyos korábbi nyilatkozatok szerint – újdonságokba is belekapnak majd.

Az Amorphis ismét konceptalbumot készített, amelynek középpontjában egy olyan főszereplő áll, aki egy negatív élményt követően megtalálja, miként szabadíthatja fel a belsejében szunnyadó erőket, és ebben egy másik időből és másik helyről érkezett vezető is segítségére van, végül pedig a finn múlt segítségével megtalálja a saját múltját, spirituális törzsét. „A Circle cím az egységre utal”, mondja Tomi Joutsen énekes. „Annak idején, amikor valami különleges ügyben kellett döntést hozni, a bölcsek körbeültek, és nem mindenki csatlakozhatott hozzájuk. Ebben a történetben a főszereplőt ide, a bölcsek körébe hívják meg.”

„Mindig próbálunk előjönni új ötletekkel, de régen elsősorban azért változott annyit a hangzásunk, mert sok volt a bandában a tagcsere", magyarázta az új album tervezett zenei irányvonala kapcsán egy korábbi interjúban Esa Holopainen gitáros. „Mindenki mindig hozott valami újat... Manapság egyszerűbben írjuk a dalokat, mert mindenki tudja, mit csinálnak a többiek. Remélhetőleg tudunk friss ötleteket felmutatni, mert egyáltalán nem szeretnénk ragaszkodni egyetlen bevált formulához. Még ha sokszor is dolgoztunk ugyanazokkal a producerekkel, stúdiókkal, akkor is megpróbáltunk mindig újdonságokat felvillantani, amik passzoltak a koncepciónkhoz." A csapat másik gitárosa, Tomi Koivusaari mindehhez hozzátette: a zenekar már agyal a következő lemez dalain. „Már beszélgetünk a jövőről egymás között, és egyetértünk abban, hogy valaminek változnia kell. Talán a stúdiónak, talán az albumkészítés módjának. Négy lemezt többé-kevésbé ugyanúgy készítettünk el – azt hiszem, a The Beginning Of Times zárta le ezt a sort."

A csapat egy Mehtä című dalt már játszott is a lemezről az utóbbi időszak finnországi koncertjein, ennek felvétele alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Equinox 2013-01-17 07:48
Ideje váltani, nem szoktak ők több albumon át stílusilag stagnálni, és a legutóbbi 4 lemezzel ez történt (Eclipse óta semmi új). De azért várom ezt is.

Ahogy mondják, az utóbbi 4 lemez teljesen egyívású volt, lehet h a munkamódszernek is köszönhető, erre sosem gondoltam. Tetszett mind a 4, de üdvözlöm az újító szándékot. Jól jön
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.