Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sharon Osbourne most senkit sem törölt le

Május 31-én ismét a boltokba kerül Ozzy Osbourne első két lemeze, az 1980-as Blizzard Of Ozz és az 1981-es Diary Of A Madman, méghozzá az albumok megjelenésének harmincadik évfordulóját ünnepelve speciális és kiadatlan extra bónuszokkal. Ezeken az újrakiadásokon már ismét Bob Daisley basszusjátékát és Lee Kerslake dobolását hallhatjuk majd, melyeket Sharon Osbourne a 2002-es verziókról méltatlan módon eltávolított.

A Blizzard Of Ozz speciális verziójára az eredeti album remaszterizált változata mellett több bónuszdal is felkerül, a Diary Of A Madmannél pedig egyenesen egy teljes második diszket csomagolnak a szintén újragenerálozott anyag mellé, rajta eddig kiadatlan élő felvételekkel, melyeken Ozzy és Randy Rhoads mellett Rudy Sarzo basszusgitáros és Tommy Aldridge dobos hallható majd. A remaszterelés felelőse a veterán George Marino volt (AC/DC, Aerosmith, Cheap Trick, Guns N' Roses satöbbi).

Az ínyencek természetesen box set formátumban is hozzájuthatnak a két klasszikushoz, amikhez így még százoldalas képes album, kétoldalas faliposzter és Ozzy keresztjének eredetihez hű másolata is jár majd, nem is beszélve egy DVD-ről, melyen a Thirty Years After The Blizzard című dokumentumfilm látható. Utóbbi Ozzy Randy fémjelezte éveinek állít emléket, és olyan muzsikusok szólalnak meg benne Ozzy mellett, mint Lemmy Kilmister, Steve Vai, Nikki Sixx, Robb Halford, Zakk Wylde vagy Bill Ward. Az igazi különlegesség ugyanakkor az a több mint félórányi eddig sosem látott, jó minőségű élő felvétel, amely 1981. május 2-án készült Ozzy New York-i buliján, a Palladiumban.

Mint emlékezetes, miután a lemezeket eredetileg feljátszó Bob Daisley basszer és Lee Kerslake dobos elmaradt jogdíjak miatt beperelték Ozzyt az évezred elején, a 2002-es újrakiadásokon az ő sávjaikat letörölték, és újrajátszatták Robert Trujillóval, illetve Mike Bordinnal, a turnécsapat akkori tagjaival. A Sharon Osbourne meghozta döntés nemcsak a rajongótáborban váltott ki óriási felháborodást, hanem azt utólag maga Ozzy is kifogásolta. „Fogalmam sem volt róla, hogy mi történt", nyilatkozta az énekes évekkel később a The Pulse Of Radiónak. „Sharon intézte az összes jogi csatározást, amik akkoriban folytak... Amikor pedig rákérdeztem, mi szükség volt erre az egészre, azt mondta, csak úgy tudta elejét venni a további folytatásnak, hogy erre a szintre vitte a dolgokat. Én erre azt válaszoltam: akármilyen körülményekről is volt szó, én az eredeti felvételeket akarom. Vagyis magamtól biztosan nem csináltam volna ilyet." Tavaly óta tudni, hogy a mostani újrakiadásokon ismét az eredeti basszus- és dobsávok hallhatóak majd, igaz, Daisleyt és Kerslake-et semmilyen formában nem kereste meg az Ozzy menedzsment ezzel kapcsolatban.

A Blizzard Of Ozz és a Diary Of A Madman egyaránt Ozzy legsikeresebb lemezei közé tartoznak, előbbi négyszeres, utóbbi háromszoros platina az Egyesült Államokban.

Az újrakiadásokra az alábbi dalok kerülnek fel:

Blizzard Of Ozz

01. I Don't Know
02. Crazy Train
03. Goodbye To Romance
04. Dee
05. Suicide Solution
06. Mr. Crowley
07. No Bone Movies
08. Revelation (Mother Earth)
09. Steal Away (The Night)
10. You Looking At Me, Looking At You (kislemez B-oldal, Amerikában eddig nem jelent meg)
11. Goodbye To Romance (kiadatlan verzió 2010-es ének- és gitárkeveréssel)
12. RR (kiadatlan Randy Rhoads gitárszóló)

Diary Of A Madman

Első diszk:

01. Over The Mountain
02. Flying High Again
03. You Can't Kill Rock And Roll
04. Believer
05. Little Dolls
06. Tonight
07. S.A.T.O.
08. Diary Of A Madman

Második diszk (koncertfelvétel Rudy Sarzóval és Tommy Aldridge-dzsel a Blizzard Of Ozz turnéról):

01. I Don't Know
02. Crazy Train
03. Believer
04. Mr. Crowley
05. Flying High Again
06. Revelation (Mother Earth)
07. Steal Away (The Night)
08. Suicide Solution
09. Iron Man
10. Children Of The Grave
11. Paranoid

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Guest 2011-03-27 21:21
ez mind szép és jó, de hol lehet a box settet elõrendelni? én eddig csak ozzy hivatalos shopjában láttam, de ott magyarország nincs a támogatott országok között. én pedig minél hamarabb szeretnék lefoglalni egy példányt, mert limitált kiadásról van szó!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.