Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sem Rihanna, sem a Hurtsmile nem küldte padlóra az Extreme-et

Gary Cherone éppen a testvérével, Markkal közösen alapított Hurtsmile dolgaival foglalkozik, Nuno Bettencourt gitáros pedig a kanadai popénekesnő, Rihanna gitárosaként turnézza körbe a világot, de mindez természetesen nem jelenti az Extreme végét. Minderről Gary beszélt a Bravewordsnek adott interjújában.

„Az Extreme köszöni, jól van", mondta Gary a portálnak. „Nuno és én éppen külön vagyunk, de írunk, és még ebben az évben felvételeket tervezünk. Ha pedig befut egy megfelelő turnéajánlat, valami olyasmi, mint például egy Whitesnake körút, útnak is fogunk indulni. A Hurtsmile-t éppen az Extreme 2007-es újjáalakulása miatt tettem félre egy időre, aztán Nunónak megadatott a lehetőség, hogy Rihannával turnézzon, nekem pedig emiatt 2010-ben végre időm jutott befejezni a Hurtsmile lemezt a tesómmal, Markkal. De ettől még továbbra is az Extreme-ben zenélek."

A jelenlegi állás szerint az Extreme a Rihanna-turné szünetében, valamikor a nyár folyamán jöhet újra össze egy kis jammelésre. December 8-án az énekesnő egyébként a Papp László Budapest Sportarénában is fellép a Live Nation szervezésében, vagyis az Extreme utolsó magyarországi bulija után tizenhét és fél évvel végre ismét hazai színpadon köszönthetjük Nuno Bettencourt-öt. A bostoni hard rockerek akkor, 1994. május 25-én az Aerosmith vendégeként koncerteztek az MTK Stadionban (két évvel korábban Bryan Adams előtt játszottak a Népstadionban).

Gary egyébként a Van Halenről is beszélt az interjúban, és azt mondta, egy cseppet sem lepődött meg, hogy a jelenleg éppen az eredeti énekessel, David Lee Roth-tal stúdiózó csapat a vele készült 1998-as III óta nem adott ki nagylemezt. „Eddie nem hazudik, amikor azt mondja, hogy egy garázsnyi kiadatlan zenéje van. Most ugye a hírek szerint stúdióznak, ő pedig jó formában van. Nuno nemrég összeröffent vele, és mondta, hogy minden nagyszerűen hangzott, szóval lesz új zene. Amikor 2004-ben megcsinálták az újjáalakulást Sammyvel, Eddie nem volt éppen a legjobb állapotban, aztán 2007-ben jött a Roth-féle reunion, amit nagyszerűnek tartottam. Roth óriási volt, és most onnan jutottak el idáig. Én is ugyanakkora Van Halen rajongó vagyok, mint akárki más, és alig várom, hogy halljam az új anyagukat. Ahogy Eddie-t ismerem, nem a régi dolgaiból akar megélni. A rajongók turnét akarnak, Eddie viszont igazi művész, akinek szüksége van arra, hogy új zenéket jelentessen meg. Szóval várom a folytatást." Mint ismeretes, a Garyvel készült Van Halen album mindmáig a csapat egyetlen lemeze, ami nem érte el az egymilliós eladási példányszámot az Egyesült Államokban. Cherone éppen az üzleti sikertelenség miatt került ki a csapatból alig egy évvel az album kiadását követően.

A Hurtsmile albuma január végén jelent meg a Frontiersnél, hamarosan mi is beszámolunk róla, hogy milyen. (Nem világrengető, de jó.) Gary Cherone teljes interjúját itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.