Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scott Weiland visszamenne a Velvet Revolverbe

Scott Weiland nyitott lenne arra, hogy ismét a Velvet Revolver élére álljon – ezt maga az énekes nyilatkozta egy friss interjúban. A dolog idén persze aligha aktuális, hiszen Slash a saját dolgaival foglalkozik, az énekes pedig hamarosan ismét turnéra indul a Stone Temple Pilotsszal, ahol minden este teljes egészében eljátsszák majd a klasszikus Core debütöt.

„Persze, valamikor simán", válaszolta Weiland a Rolling Stone azon kérdésére, hogy valamikor a jövőben nyitott lenne-e egy teljes Velvet Revolver újjáalakulásra. „Ha Maynard James Keenan képes egyszerre énekelni az A Perfect Circle-ben és a Toolban, nem látok okot arra, miért ne tudnám én is párhuzamosan intézni a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver ügyeit..." Mint ismeretes, az énekes tavalyi életrajzi könyvében még azt írta, elsősorban a pénzért csatlakozott az egykori Guns N' Roses hangszeresek csapatához, és ugyan remekül érezte magát velük, a banda zenéjét sosem tartotta igazán a sajátjának.

Weiland szavainak időzítése érdekes, hiszen május 25-én hivatalos Velvet Revolver koncert DVD kerül a boltokba Let It Roll – Live In Germany címmel, amelyet még a zenekar egy 2008-as buliján forgattak. A csapat január 12-én, a filmzeneszerző John O'Brien emlékére rendezett gálán mintegy három és fél éves szünet után ismét színpadra állt, ám akkor úgy tűnt, mindez semmit sem jelent a folytatást illetően. „Meglátjuk, mit hoz a jövő", mondta a buli után nem sokkal Matt Sorum dobos. „Slash körülbelül egy egész újabb évig elfoglalt a szólólemezével, így aztán őszintén szólva nem tudom, haladunk-e bármivel is előre. Nem beszéltünk róla, nem tudom, és nem is tudok mit mondani erről. Mivel nem került szóba a folytatás, nem is akarom latolgatni az esélyeket." A Los Angeles-i bulin a banda három saját dal (Sucker Train Blues, She Builds Quick Machines, Slither) mellett a Pink Floyd Wish You Were Here-jének feldolgozását játszotta el.

Ha lesz is valaha Velvet Revolver újjáalakulás, az biztosan nem a közeljövőben realizálódik, hiszen Slash május 21-én kiadja új lemezét, a Myles Kennedy által felénekelt Apocalyptic Love-ot, Weiland pedig nyáron ismét a Stone Temple Pilotsszal turnézik majd az Egyesült Államokban. A zenekar a koncerteken teljes egészében eljátssza majd idén húsz éve kiadott klasszikus bemutatkozó anyagát, a Core-t. A lemez eredetileg 1992. szeptember 29-én jelent meg, és olyan slágereket rejtett, mint a Sex Type Thing, a Plush, a Wicked Garden vagy a Creep. Habár a Los Angeles-i négyesfogatot akkoriban mindenki azzal vádolta, hogy csak kopírozzák a sikeres seattle-i grunge bandákat, a közönséget mindez nem zavarta, és az anyag csak az Egyesült Államokban több mint 8 millió példányban talált gazdára.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.