Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scorpions: csupa '80-as évek-beli kiadatlan dalon melóznak

Az éppen monstre búcsúturnéját futó Scorpions tagjai már korábban is pedzegették, hogy akad némi befejezetlen anyaguk a fénykorból, most azonban Matthias Jabs gitáros konkrétan elmondta egy interjúban: a zenekar következő vállalkozása ezek véglegesítése és kiadása lesz.

„Te tudod, mit fogsz csinálni három év múlva?”, válaszolt Jabs az ArizonaRepublic.com jövőt firtató kérdésére. „A Scorpions nem fog feloszlani. Befejezzük a folyamatos turné-stúdió-turné köröket, mert egyszer elérkezik a pont, amikor azt kell mondanod, hogy oké, köszönöm, ennyi volt. Van egy projektünk, aminek valószínűleg jövőre lesz eredménye. Rengeteg filmanyaggal rendelkezünk. Dolgozunk egy antológia-félén is, amolyan box set-típusú dologban gondolkodunk. Olyat pedig senki sem mondott, hogy többé nem lépünk színpadra egy-egy bulin valahol a világban. Miért is ne? Ha valaki annyira látni akar minket, oké, itt vagyunk… És persze arra is megvan az esély, hogy hihetetlenül elunjuk magunkat otthon, aztán felhívjuk egymást, hogy játsszunk pár koncertet. De annak a fajta intenzív turnézásnak, amit évtizedek óta nyomunk, véget kell vetni. Pár egyedi koncerttel viszont semmi probléma. Megkerestek például, hogy játsszunk a 2014-es futball-világbajnokság megnyitóján. A dolog még nem végleges, de az ilyen lehetőségeket nem fogjuk hagyni elrohanni mellettünk. A naptárunk idén december 15-ig tele van, az az utolsó koncert valahol egy kis német városban. Azt viszont nem tudjuk, utána mi következik.”

Ami egy esetleges új anyagot illet, Jabs érdekes információkkal szolgált. „Az év első három hónapját a stúdióban töltöttük, és olyan befejezetlen dalokat támasztottunk fel, amelyek az emberek által rendszerint a banda legjobbnak nevezett korszakából származnak. Olyan maradékok ezek a Blackout, a Love At First Sting, a Savage Amusement és a Crazy World idejéből, a ’80-as és a korai ’90-es évekből… Akadnak köztük roppant erős pillanatok is, de ezeket sem fejeztük be soha, főleg a szövegi vonatkozások tekintetében. Leginkább olyanok, mint a demók, de óriási hangulatuk van, mert rendkívül jó periódust futottunk akkoriban. Ha született egy riffem, mindig totál beindultam tőle. Ma már más a helyzet, mert mindent tudok, mindent hallottam, és nehezebb bepörögni a legegyszerűbb vagy néha csak félig zseniális rifftől. De a ráció határozottan ott figyel ezekben a régi felvételekben, így most az az ötlet, hogy újra megcsináljuk őket a mai technológiával, és tovább visszük ezeket a rajongók előtti tisztelgésből.”

A nemrég egy Comeblack című speciális gyűjteménnyel jelentkezett Scorpions búcsúturnéja, a tavaly Budapestet is elért Get Your Sting And Blackout év végéig tart majd. A banda idén augusztus 4-én a Wacken Open Air főzenekaraként játszik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.