Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sammy Hagar: idén szólólemez, jövőre új Chickenfoot

0516cfStúdióban dolgozik Sammy Hagar, akihez a munka során illusztris nevek csatlakoztak. Abban semmi meglepő nincs, hogy Michael Anthony basszusgitáros, az énekes korábbi Van Halen-beli és jelenlegi chickenfootos kollégája részt vesz a munkában, és Chad Smith dobos (Red Hot Chili Peppers, Chickenfoot) jelenléte is várható volt. Neal Schon, a Journey gitárosa azonban hosszas variálást követően játszik ismét Hagarrel.

Biztosnak látszik, hogy Sammy Hagar új szólóalbumán vendégszerepelni fog Neal Schon, a Journey gitárosa is. Mindez azért érdekes, mert az énekes és Neal komoly közös múltra tekinthet vissza, ám jellemzően egyik eddigi kollaborációjuk sem futotta ki magát: először a ’80-as évek első felében alapítottak zenekart HSAS néven, Kenny Aaronson basszerrel és Michael Shrieve dobossal. A formációt a szakma óriási reménységként kezelte, de aztán – nem kis mértékben a Van Halen énekescseréje miatt – végül egy 1984-es, Through The Fire című félig élő albumon kívül semmit sem tudtak készíteni. A páros a 2000-es években ismét összejött egy projektben, ám Hagar – csodás iróniával ismét a Van Halennel történt, kérészéletű összeborulása miatt – végül kifarolt az ígéretes projektből, ahol aztán Jeff Scott Sotóval helyettesítették, és Soul Sirkus néven, World Play címmel még egy lemez is született.

Egyelőre nem tudni, milyen mértékben vesz részt Schon Hagar albumának munkálataiban, a chickenfootos társak jelenléte alapján azonban joggal lehet arra következtetni, hogy a banda továbbra is él és virul. Ezt egyébként pár napja egy hivatalos közlemény is megerősítette: eszerint miután lefutnak Joe Satriani és Sammy aktuális önálló turnéi, és előreláthatólag Chad Smith is ráér majd, 2014-ben a négyesfogat valószínűleg nekilát a harmadik album munkálatainak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.