Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sammy Hagar: „Én hoztam a döntéseket a Van Halenben”

Habár szeptember 27-én jelenik meg a kettes Chickenfoot lemez, és valamikor ősszel a Van Halen is kiadja tizenhárom év óta első új stúdióalbumát David Lee Roth énekessel, Sammy Hagar megint azt nyilatkozta: elkerülhetetlen, hogy egyszer még együtt dolgozzon a Van Halen tesókkal.

„Nem jósolgatok, de biztos vagyok benne, hogy fogok még játszani a Van Halennel", mondta az énekes az Artisannak. „Valamikor... Egyszerűen túl jó zenét csináltam Eddie-vel és a bandával, és olyan hosszú ideig éreztük jól magunkat együtt, hogy ennek így kell lennie. Amikor elromlottak a dolgok, az nem kizárólag a mi hibánkból történt, egy csomó külső körülmény is közrejátszott: például meghalt a menedzserünk és jött egy új arc, aki totálisan megosztotta a bandát. Szóval úgy gondolom, eljön majd az idő, amikor Eddie úgy ébred fel, hogy hé, de jó lenne megint baráti viszonyban lenni Sammyvel, vagy hogy megint játszani akarja azokat a nótákat. Más esélyük nincsen – ott vagyok nekik én, vagy Dave. Új arcot nem tudnak keresni. Megpróbálták, de nem ment... Szóval a dolog elkerülhetetlen. Ha Eddie és Alex életük végéig zenélni akarnak, egy napon le kell ülniük velem megint."

Sammy azért hozzátette: az időzítésen rengeteg múlik. „Jelenleg nagyon boldog vagyok a Chickenfoottal, szóval remélhetőleg nem jövő héten és nem is a jövő hónapban hívnak. Akkor ugyanis azt kellene mondanom, hogy most nem érek rá, a Chickenfootot ugyanis semmi másért nem dobnám oda. Ezt élvezem a legjobban az összes dolog közül, amit csak életemben csináltam, egyszerűen imádom ezt a bandát. De egy napon vagy leülünk együtt, vagy egymásba rohanunk valahol, és azt fogjuk mondani: legyünk megint jó cimborák, és nyomjuk a zenénket akár csak egy nagy alkalommal, vagy ilyesmi. Mondom: elkerülhetetlen."

„Eddie-nek szüksége van valakire, aki döntéseket hoz, ő ugyanis nem vezető típus", magyarázta Eddie Van Halennel ápolt viszonyáról Hagar. „Mindig is a tesója volt a megmondó, vagy korábban Roth, nem tudom. Aztán amikor Roth lelépett, Alex és Eddie egy csomószor összezördültek, így amikor bekerültem a képbe, mindig oda futott ki a dolog, hogy na, vajon mit csinálna Sam? Szóval a végén tulajdonképpen én hoztam a döntéseket. Aztán a Balance után hirtelen Eddie-nek elkezdtek nem tetszeni ezek a döntések, ami igazán különös volt..."

A Chickenfoot IV című lemez tehát szeptember 27-én kerül a boltokba, de az első single, a Bigfoot már júliusban kimegy az amerikai rádiókhoz. Valószínűleg nem sokkal követi majd a Van Halen első új dala is, ugyanis David Lee Roth nemrég annyit írt ki hivatalos weboldalára, hogy „Felkészülni..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.