Shock!

március 21.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sallai Péter borítójával, Heroes címmel jön ki májusban az új Sabaton

sabaton_cMájus 16-án jelenik meg a svéd Sabaton új albuma a Nuclear Blast gondozásában. A lemez címe Heroes lesz, és már a borítója is nyilvános, amelyet Sallai Péter készített.

„Már ott volt az agyunkban a cím, mióta felvettük a Carolus Rexet, és a borítóhoz is akadtak ötleteink évek óta", mondja Pär Sundström basszusgitáros. „Akadt pár változat, amikből választhattunk, de amint megláttuk ezt, tudtuk, melyik a legjobb a lemezhez!" A képet a zenészként a Bornholmból ismerős Sallai Péter készítette, aki borítókészítőként már korábban is dolgozott a Sabatonnal.

Maga a Heroes egyébként Peter Tägtgren legendás Abyss stúdiójában készül, és mindenképpen vízválasztót jelent majd a zenekar karrierjében, hiszen a legutóbbi anyagot még a közvetlenül annak kiadása előtt menesztett tagsággal készítették, amelyből aztán csak Joakim Brodén énekes és Par Sundström basszusgitáros vitte tovább a zenekart. A csapat legfrissebb igazolása Hannes Van Dahl dobos, aki novemberben csatlakozott Joakimékhoz. A Carolus Rex egyébként a Sabaton történetének eddigi legsikeresebb kiadványa lett, csak Svédországban több mint 40 ezer példányban talált gazdára.

A Sabaton idén júniusban a pécsi Rockmaratonon is ott lesz, a fesztivál másik bejelentett külföldi húzóneve a Sepultura.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.