Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sabaton: globális múzeumpedagógiai projekt, Budapesten is lesz filmvetítés

Különleges, globális múzeumi filmpremierre készül a Sabaton. A The War To End All Wars – The Movie című alkotást Magyarországon a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban is meg lehet majd nézni.

1005sabaton

History Rocks címen fut az a nagyszabású, globális esemény, amelynek keretében világszerte több mint száz múzeumban mutatják be a Sabaton The War To End All Wars – The Movie című filmjét. A Yarnhub Animation Studios-zal közösen készített film a Sabaton legutóbbi stúdióalbuma, a 2022-es The War To End All Wars kiegészítésére készült, és az első világháború befejezését ünneplő, november 11-ai fegyverszünet napját övező két hétben, november 4-19. között vetítik majd a múzeumokban. „Fontos mérföldkő, hogy több mint száz múzeummal sikerült felvennünk a kapcsolatot – mondja Pär Sundström basszusgitáros. – Olyasmiben gondolkodtunk, amitől a rajongók felkeresik és támogatják a helyi múzeumokat, és roppant boldog vagyok, hogy a dolog működik. Mindenkinek hálásak vagyunk, aki javasolt nekünk múzeumokat a film weboldalán. Több ezer javaslat futott be, de továbbra is várjuk azon múzeumok jelentkezését, akik részt vennének a programban. Sokat jelent számunkra látni, milyen sokan vettek részt igen lelkesen ebben az egészben, rajongók és intézmények egyaránt.”

A résztvevő múzeumok saját belátásuk szerint mutatják be a filmet, akár önálló vetítés keretében, akár más programokkal összekapcsolva, netán kiállítás keretébe ágyazva. A projekt magyar helyszíne a budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) lesz, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.