Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rush: jön a box set és az újrakevert Vapor Trails

0804rushboxKét kiemelt jelentőségű Rush újrakiadás kerül a boltokba október elején az Atlantic/Rhino gondozásában: egy nem kevesebb mint hét lemezből álló box set The Studio Albums 1989-2007 címmel, illetve a 2002-es Vapor Trails újrakevert változata, amely nem csak a speciális kollekció részeként, hanem külön is kapható lesz.

A The Studio Albums 1989-2007 az összes, az Atlanticnél megjelent Rush albumot tartalmazza majd, tehát benne lesz az 1989-es Presto, az 1991-es Roll The Bones, az 1993-as Counterparts, az 1996-os Test For Echo, a 2002-es Vapor Trails, a 2004-es Feedback feldolgozás-EP és a 2007-es Snakes & Arrows is, méghozzá az eredetihez maximális mértékben hű, tokos borítóban. A Vapor Trails ezek közül is kivételt jelent, itt ugyanis a borítóval is jelzik, hogy a hangzása miatt annak idején sok kritikát kapott anyag alapos újragenerálozást kapott David Bottrillnek köszönhetően. Utóbbi külön is kapható lesz.

0804rushvapA Vapor Trails két dala, a One Little Victory és az Eartshine már 2009-ben is felkerült a Retrospective III című válogatásra átkeverve, mint látható, most azonban itt az album régóta ígérgetett teljes változata új hangzással. „Sosem voltunk igazán elégedettek a Vapor Trails produkciós részével”, nyilatkozta még bő két évvel ezelőtt Alex Lifeson gitáros a Classic Rock magazinnak. „Talán annak idején több időt is tölthettünk volna ezzel… De most itt az esély, hogy kicsit felfejlesszük a dolgot. Nem vesszük fel újból az albumot, de az egészet újrakeverjük.” Alex már korábban is többször utalt rá, hogy nem szereti a Vapor Trails megszólalását, amiből a masterelés közben minden dinamika kiveszett, és az akusztikus gitáros részeknél különösen rosszul szól az anyag.

A 2002 májusában megjelentetett Vapor Trails producere Paul Northfield volt. Az album több mint egy éves munka után állt össze, és egy roppant nehéz időszak végére tett pontot a banda életében: Neil Peart dobos/szövegíró ezen az anyagon írta ki magából magánéleti tragédiáit, miután 1997-ben egy autóbalesetben elvesztette 19 éves lányát, majd mindössze tíz hónappal később egy daganatos megbetegedésben felesége is elhunyt. A lemez súlyos, sötét és borongós világa ezek után senkit sem lephetett meg, a zene mégis megosztotta a fanatikusokat, akárcsak a zajos, a megszokottnál jóval kevésbé polírozott hangzás.

A Rhino mind a boxot, mind a különálló Vapor Trailst kedvezményes áron hozza forgalomba.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 The_Sentinel 2013-08-09 08:03
Nekem bejön az eredeti hangzással a Vapor, az akkoriban történtek fényében teljesen érthető aza sűrű, barátságtalan sound.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.