Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Robert Plant visszatér a rockosabb vonalhoz

Úgy tűnik, a lágyabb zenei kirándulások dominálta évek után Robert Plant ismét visszaállhat rockos üzemmódba: az énekes egy közelmúltban adott londoni koncertje után döbbent rá, hogy ismét kedve lenne kiereszteni a hangját amúgy istenigazából.

„Az volt igazán nagyszerű az Alison Krausszal vagy Patty Griffinnel közös kalandozásaimban meg a Band Of Joy gitáros Buddy Millerrel folytatott együttműködésemben, hogy elkezdtem másként énekelni", magyarázta Plant a VVN Musicnak. „Aztán amikor nemrég Londonban, a Forumban játszottunk, valaki azt mondta nekem: visszatért a nagy hangom. Amit viszonylag hosszú ideje félretettem, szóval jó volt ismét kiereszteni. Igazából ugyanaz minden, mint régen: a megfelelő képhez a megfelelő színeket kell használnod."

Plant jelenleg új zenekarával, a Sensational Space Shiftersszel készít új albumot, amin saját bevallása szerint „semmi szentimentális dolog" nem lesz. Az anyag fő inspirálója az énekes egy közelmúltban tett látogatása volt a Mississippi deltavidékén, a blues szülőföldjén. A lemez 2013-ra várható, és tizenkét dal kerül majd fel rá, köztük egy feldolgozással.

A Led Zeppelin 2003-as dupla DVD-je nemrég tizenháromszoros platina lett az Egyesült Államokban.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.