Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Road: „Kiléptünk a komfortzónánkból”

1120roadA megszokott hangzáshoz képest keményebb és kísérletezőbb, mondanivalójában pedig többrétegű és elgondolkodtató lemezzel jelentkezett a domoszlói Road. A M.A.T.T. album ma, november 20-án került hivatalosan forgalomba.

A M.A.T.T. címre keresztelt, ma megjelent új albumon a Road ígérete szerint még élesebbre csiszolt metszőfogakkal és komplexebb, agyasabb dalszövegekkel mutatkoznak be. „A M.A.T.T. egyfajta új, tőlünk szokatlan, de nem idegen világ, de ez is mi vagyunk, ez is vegytiszta Road”, mondja Molnár Máté, a csapat frontembere. „Régóta érlelődnek bennünk összetettebb dallamok és szövegek, és most gyűlt össze annyi ötlet, ami egy nagylemezre elég. Kiléptünk a komfortzónánkból, a zene még mélyebb, húsosabb, a szövegek pedig többrétegűek és elgondolkodtatóak. Nem lesz könnyű elsőre befogadni és megérteni az új dalokat. A Road zenekarnál egyébként ez nem egy előre megtervezett, kitalált dolog, hanem egy évek óta érlelődő folyamat. Nem feltétlenül stílusváltásról beszélünk, ez az új album egy korszaknak tekinthető a zenekar életében. És hogy lesz-e folytatása ennek az útnak, még nem tudjuk. Egyelőre ezen pillanatok megélésével vagyunk elfoglalva.”

A M.A.T.T. című lemezhez tartozó első klip, a Kettő bennem az én látványvilágát Nagy Viktor, a Mihaszna Film vezetője álmodta meg, aki a közelmúltban a legendás amerikai W.A.S.P.-pal is dolgozott. Viktor azóta egy újabb, izgalmas szövegvideót is készített a csapatnak az Egy család vagyunk című dalhoz. A Road ugyancsak idén még egy rendhagyó klippel jelentkezik, amelyben az egyik rajongójukkal, egy fiatal lánnyal énekelnek duettet. A klip fő vázát egyébként a dobos, Szabó Erik szeptemberi esküvőjén forgatták. Az új CD-t elsőként a megjelenés napján, 2015. november 20-án, pénteken a zenekar weboldaláról előrendelő vásárlók kaphatják kézhez, akik a CD mellé igény szerint limitált kiadású pólót és akár könyvet is rendelhetnek még. Ezt követően a budapesti Barba Negra Music Clubban ugyanaznap este rendezett lemezmegjelenő nagykoncerten lehet majd megvásárolni, amelyre minden jegy elkelt. A vendég a Magor és a PsychoganG. A lemezbemutató után a Road turnéra indul, és december közepéig Kiskunfélegyházán, Sopronban, Szombathelyen, Debrecenben, Kisújszálláson, Nyíregyházán, Miskolcon, illetve Hatvanban koncertezik.

A Road legutóbbi lemeze Tegyük fel... címmel jelent meg 2013 tavaszán.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 thrillseeker 2015-11-20 17:01
Biztos ismeritek azt az érzést amikor valaki akit nézel vagy hallgatsz annyira ciki, hogy te szégyelled magad helyette.
Ez az első alkalom, hogy ezt nem érzem egy Road clip megtekintése közben. A kettő bennem az én-re gondolok. Még 2szer vissza is pörgettem. Tulajdonképpen tetszik is! Különös! Mondhatnám azt is hogy: "Ilyet én még soha nem éreztem" :)
Csak így tovább!
Az egy család vagyunkról viszont inkább nem szólnék...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.