Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ripper Owens lett a sztárokból álló Dio tribute énekese

Tim „Ripper” Owens, illetve a Little Angelsből és a Gunból ismert Toby Jepson lesznek az énekesei annak a tribute csapatnak, melyben Ronnie James Dio egykori zenésztársai egyesítik erőiket, hogy így állítsanak emléket a tavaly májusban rákban elhunyt metal legendának. A Dio Disciples néven futó banda hangszeres szekciójának tagjai Craig Goldy gitáros, Rudy Sarzo basszusgitáros, Scott Warren billentyűs és Simon Wright dobos.

„Ronnie-ból sosem lesz mégegy, de életben szeretnénk tartani a zenéjét”, írta friss közleményében Dio özvegye és egykori menedzsere, Wendy Dio a tribute zenekar megalakulása kapcsán. A Dio Disciples hamarosan be is jelenti első európai turnédátumait, de várhatóan az amerikai megmozdulások sem váratnak magukra sokáig.

Wendy irányításával emellett egy nagyszabású Ronnie James Dio tribute lemezen is nagyban folyik a munka. Az már biztos, hogy az albumon szerepel majd Rob Halford – aki akár Dio utódja is lehet a Heaven And Hellben –, Glenn Hughes, Dave Grohl, Lemmy Kilmister, Alice Cooper, Sebastian Bach és a Fozzy frontember Chris Jericho, de nemsokára további nevek nyilvánosságra hozatala is várható. Wendy egyelőre annyit árult el, hogy Dave Grohl a Black Sabbath klasszikus Mob Rules dalát, Rob Halford a Rainbow Long Live Rock'N'Rollját, Alice Cooper pedig egy később megnevezendő Elf nótát nyom majd az albumon, ami valószínűleg még idén kijön majd.

Ezzel szemben további egy évet még biztosan várni kell az énekes befejezetlenül maradt önéletírásának megjelenésére, de 2012 tavaszán ez is a boltokba kerülhet Rainbow In The Dark: The Autobiography Of Ronnie James Dio címmel. Halála előtt az énekes nagyjából a teljes karrierjét elmesélő könyv háromnegyedével készült el. Wendy Dio az MTV Books kiadóval kötött megállapodás értelmében idén júniusig befejezi a művet, bár azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen formában dolgozza majd fel a kimaradt évek történéseit. „Ronnie mindig mindent kézzel írt, akár dalszövegekről, akár valami másról volt szó", mondta korábban Wendy a VH1-nak. „Soha nem csinált semmit számítógéppel, ehelyett leírta kézzel, amit akart, aztán odaadta nekem, én pedig továbbítottam az asszisztensemnek, hogy gépelje be. A könyvvel is ez volt a helyzet. Természetesen olvastam az elkészült részeket, és rendkívül érdekesek, már csak amiatt is, ahogy elmeséli az egyes eseményeket. Ronnie mindig is nagy mesemondó volt, itt pedig nagyszerű történetek szerepelnek."

A nemrég kiadott dupla DIO koncertlemezről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.