Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rákos megbetegedéssel és súlyos mentális problémákkal küzd Jill Janus

0717jillRákos megbetegedés miatt hiszterektómián esett át júniusban Jill Janus, a Huntress énekesnője. A zenekar harmadik albuma ősszel jelenik meg, de egyelőre nem tudni, mennyire befolyásolja a fellőtt ütemtervet Jill állapota.

„A harmadik lemezünk megírása és rögzítése közben érezni kezdtem, hogy valami rossz növekszik bennem”, mondta Jill a Revolvernek. „Amikor az Amon Amarthtal turnéztunk, a ciklusaim között is elég durván véreztem, így elmentem egy vizsgálatra, és az orvosom megállapította, hogy korai stádiumú rákos elváltozás alakult ki a méhemben. De tudom, hogy túl fogom élni, túléltem már ennél sokkal rosszabb dolgokat is…”

Az énekesnő méhét már június folyamán eltávolították, jelenleg lábadozik. A szóban forgó interjúban egyébként egyéb egészségügyi problémákról is beszélt, ezek azonban mentális jellegűek. „Először 20 éves koromban diagnosztizáltak nálam bipoláris személyiségzavart, amelynek az első jelei 13 éves korom körül jelentkeztek, a korai kamaszéveimben kezdett igazán veszélyessé válni, és a középiskolában végig szenvedtem tőle. Mikorra 20 éves lettem, és Manhattanben éltem, már tényleg nagyon nehéz volt számomra: akkor vettek fel egy mentális egészségügyi problémákkal foglalkozó intézetbe, és megállapították, hogy bipoláris személyiség vagyok szkizoaffektív zavarral, am skizofréniává és disszociatív identitászavarrá fejlődött. Emellett folyamatosan öngyilkos hajlamaim voltak. Aztán a huszonéveim közepén mindez teljes fordulatszámra kapcsolt, és nem is nagyon emlékszem a huszonéves korom nagyobbik részére. De egyébként a középiskolából sem emlékszem senkire, mert elveszítettem a hosszú távú memóriámat, így neveket, arcokat és helyeket sem igazán vagyok képes visszaidézni. Amikor például megérkezünk egy helyszínre, és Blake Meahl, a gitárosunk közli, hogy itt már kétszer is játszottunk, nekem rendszerint semmiféle emlékem nem szokott lenni a dologról.”

A szkizoaffektív zavarban szenvedők tünetei széles skálán mozognak a nem megfelelő valóságérzékeléstől („ébren álmodás”) kezdve a depressziós vonásokig, míg a disszociatív identitászavar azt a klasszikus többszörös személyiségzavart jelenti, amelynek következtében a betegben több identitás, személyiség is jelen van, és ezek váltakoznak.

0617huntressc A Huntress új lemeze, a Static szeptember 25-én jelenik meg a Napalm kiadónál, rajta az alábbi dalokkal:

01. Sorrow
02. Flesh
03. Brian
04. I Want To Wanna Wake Up
05. Mania
06. Four Blood Moons
07. Static
08. Harsh Times On Planet Stoked
09. Noble Savage
10. Fire In My Heart
11. Black Tongue
12. Vultures Can Wait (bakelit bónusz)

Amennyiben Jill egészségügyi állapota engedi, a Huntress szeptemberben a Motörhead-féle Motörboat hajófesztiválon kezdi meg az album turnéit, ahol Lemmyéken és rajtuk kívül a Slayer és az Anthrax is biztosan ott lesz már.

Az énekesnővel néhány éve készült interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
#4 The_Sentinel 2018-08-16 21:06
RIP Jill.
Idézet
 
 
+1 #3 cápaidomár 2015-07-19 03:07
Sohasem fog meggyógyulni, legfeljebb kezelni tudják. Igen, lehangoló, de kár kergetni az illúziókat, bármekkora is a rajongás értük. Nem akartam felhúzni senkit, rajongó sem vagyok, csak idetévedtem olvasgatás közben.

Ez durva.
Idézet
 
 
+8 #2 Tulus 2015-07-17 14:01
Jill, gyógyulj meg minél előbb!
Idézet
 
 
+14 #1 Wendiii 2015-07-17 08:48
Gyógyuljon meg mielőbb (tudom, a mentálisból nagyon nehéz, de akkor is). Fiatal ő még ehhez. Bár ez minden korban rosszkor jön.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.