Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy: „Nem az esetem a Dream Theater mostani zenéje”

0908mikeŐszintén és nyíltan beszélt kényszerbetegségéről egy friss interjúban Mike Portnoy, aki szerint megszállottságát annak idején a Dream Theaterben sikerült előnnyé kovácsolni. A dobos azt is elárulta: nem nagyon tud kapcsolódni volt csapatának mostani zenéjéhez.

„A Dream Theaternél javarészt azért vittem én a boltot, mert a kényszerbetegségem miatt kezelni tudtam a kiegészítő szerepeket is", magyarázta Portnoy a Modern Drummer magazinnak. „Szerencsére a többiek mindig bíztak az általam kijelölt irányban. A kényszerbetegség néha persze komoly hátrány lehet, a feleségem néha megbolondul tőlem, és biztos vagyok benne, hogy néha a Dream Theater tagjainak is elegük volt belőlem, de hozzászoktak. Soha nem azért voltam az irányítás megszállottja, mert egomániás vagyok, hanem mert kényszerbetegségem van. Amikor tizennyolc éves korunkban először találkoztam John Petruccival és John Myunggal, szerintem elég gyorsan megismerték a természetem ezen oldalát, és tetszett nekik a dinamizmusom. John Petruccival remekül kiegyensúlyoztuk egymást: őt soha nem érdekelték igazán az apró részletek vagy a szervezősdi, engem pedig soha nem érdekelt a dolgok üzleti és pénzügyi része, amikben viszont John nagyon jó. Ha egy zenekarban játszol, értened kell mindenki szerepét, ki kell osztani a feladatokat, és nem hinném, hogy a srácok bármikor is rossz néven vették volna tőlem, hogy rám az a szerep jutott, ami. Másrészt ezt a fajta személyiséget nem lehet kifejleszteni, egyszerűen ilyen vagyok, mint például Lars Ulrich is. Most különböző személyiséggekkel zenélek, és az én szerepem is attól függően változik, éppen melyik projektről van szó. Olyan mértékben egyetlen bandában sem voltam vezető szerepben azóta, mint a Dream Theaterben."

Mike az interjúban arra a felvetésre, hogy talán az évek során eltávolodott a Dream Theatertől zeneileg, illetve kinőtte az említett szerepet, egyetértően reagált. „Ez volt az oka annak, hogy otthagytam a csapatot: megváltoztam. Ezt most teljesen diplomatikusan mondom: amikor meghallottam az új anyagukat, egyszerűen nem az én esetem volt. Nagyon jó, de nem tudok már kapcsolódni hozzá. Az emberek változnak, akár hallgatóként, akár előadóként."

Azt sajnos nem kérdezék meg Mike-tól, hogy amennyiben ennyire eltávolodott a Dream Theater zenéjétől, akkor miért akar az utóbbi időben nyíltan visszamenni a csapatba...

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 the raven 2013-09-10 17:31
Portnoy szerint a világ című sorozatunk legújabb részét látták.....#2-egyébként egyetértek.
Idézet
 
 
+5 #3 Levike 2013-09-10 13:30
Napi Portnoy... :D
Idézet
 
 
+5 #2 miértkellez 2013-09-09 13:50
Attól, hogy nem értesz vele egyet, még nem kellene ilyen primitív módon megnyilvánulni. Mike letett már ezt-azt az asztalra, tiszteletben tarthatnád a véleményét!
Idézet
 
 
-2 #1 Jaaajjjj 2013-09-09 12:48
Kedves Mike! Egyél szart. Köszi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.