Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pearl Jam: legkésőbb 2014 elején jön a tizedik

Mivel a legutóbbi Backspacer 2009 őszén jelent meg, teljesen jogosak a Pearl Jam visszatérésének lehetséges dátumát firtató kérdések. Stone Gossard most megadta a választ egy interjúban: a grunge egykori istenei 2013 legvégén, 2014 elején jelentethetik meg tizedik stúdióalbumukat.

„Nem tudok konkrét dátumot mondani, de ha minden a tervek szerint alakul, kilenc-tizenkét hónapon belül elkészülhet egy új Pearl Jam lemez”, mondta Stone Gossard gitáros egy olasz rádiónak a seattle-i rockcsapat következő albumának esetleges megjelenéséről. Vagyis idén év vége, jövő év eleje a céldátum, de akármelyik is jön be a kettő közül, mindenképpen ez lesz a leghosszabb periódus, amit eddig stúdióalbum nélkül voltak kénytelenek tölteni a zenekar rajongói.

Eddie Vedder énekes és Jeff Ament basszer tavaly ősszel egyaránt úgy nyilatkozott, hogy a csapat körülbelül félig készült el az új lemezzel, ám a tagok 2012 legnagyobb részét egymástól távol töltötték. Ebben az is közrejátszott, hogy Matt Cameron dobos a Soundgarden visszatérő King Animal lemezén dolgozott társaival. Az új album zenei irányvonaláról egyelőre nem tudni sokat, de az szinte biztos, hogy ismét Brendan O’ Brien producerrel dolgoznak majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.