Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paint The Sky With Blood címmel, áprilisban jelenik meg Alexi Laiho utolsó új kiadványa

Április 23-án jelenik meg a Bodom After Midnight EP-je. Jelen tudásunk szerint ez lesz a december végén elhunyt Alexi Laiho utolsó hangzóanyaga, amelyen új dalokat lehet majd hallani tőle.

0211bodom

bodomaftermidnight_cPaint The Sky With Blood címmel érkezik a Napalmnál április második felében a Bodom After Midnight minialbuma, amelyet eredetileg bemutatkozásnak szánt a zenekar, ám Alexi Laiho tragikus halála miatt egyben záróakkord is a kérészéletű pályafutás végén. A 14 perces EP-re három dal kerül fel: a címadó Paint The Sky With Blood, amely az előzetes ígéretek szerint leginkább a Children Of Bodom korai korszakára hajaz bizonyos modern hatások mellett, a riffcentrikus Payback’s A Bitch, illetve a Dissection Storm Of The Light’s Bane klasszikusának minden bizonnyal legismertebb darabja, a Where Dead Angels Lie. A zenekar a Finnvoxban rögzítette a lemezt tavaly ősszel, mindössze néhány héttel Alexi december végén bekövetkezett halála előtt.

A Bodom After Midnight azután alakult, hogy 2019 nyarán szétrobbant a Children Of Bodom. Mint emlékezetes, a csapat akkor szakadt szét, amikor Janne Wirman billentyűs, Henkka „T. Blacksmith" Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos bejelentették távozásukat a fedélzetről. Kívülről sima ügynek tűnt a folytatás, hiszen zeneileg a bandát mindig is Laiho dominálta, ám gyorsan kiderült: a zenekar nevéhez fűződő jogok az AA & Sewira Consulting Oy nevű céget illetik meg a következő öt évre, ennek tulajdonosai pedig a banda távozó tagjai. Alexi így Bodom After Midnight néven folytatta a mellette a Children Of Bodom utolsó korszakából egyedül kitartó Daniel Freyberg gitárossal, Waltteri Väyrynen dobossal (lásd még Paradise Lost) és Mitja Toivonen basszerrel (korábban Santa Cruz). A turnékon Lauri Salomaa billentyűs tette volna teljessé a felállást, ám a formáció végül mindössze egyetlen koncertet adott, tavaly október 23-án, a finnországi Seinäjokiban, egyelőre kizárólag Children Of Bodom-dalokkal.

A Children Of Bodom Hate Crew Deathroll lemezéről a Klasszikushock rovatunkban olvashatsz bővebben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.