Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy szerint Bill Ward teljesen formán kívül akart nekifutni az újjáalakulásnak

Ugyan eddig mindig arról volt szó, hogy Bill Ward az anyagiakon különbözött össze a Black Sabbath többi tagjával, és ezért maradt ki az újjáalakulásból, most első ízben Ozzy Osbourne elismerte: nem kizárólag ennyi húzódott meg a döntés hátterében.

„Úgy tudom, az üzleti dolgokkal vagy valami ilyesmivel van kapcsolatban ez az egész”, mondta Ward hiányáról Ozzy a MOJO-nak. „De volt a kérdésnek egy másik oldala is. Amikor Bill megjelent, mindnyájunknak fel kellett tenni a kérdést, hogy képes-e lenyomni egy másfél-két órás koncertet, oda tudja-e majd tenni magát eléggé. Én azt javasoltam, fussunk végig a programon, és nézzük meg, mit nyújt, mert annyira formán kívül volt, és minden zenekarban a dobos feladata a leginkább megterhelő. Billre néztünk, aki nem is emlékezett rá, mi a faszt csinálunk egyáltalán. De nem volt képes azt mondani, hogy oké, ez most nem fog menni, ám kitalálhatnánk valamit, srácok, esetleg ott állhatna egy másik dobos is a hátam mögött. Vagy azt, hogy oké, jövök, és pár dalban én is játszom… Az is tök jó lett volna. Ugyanakkor értem az álláspontját. Megsértettük a büszkeségét, és abszolút megértem ezt is, tényleg. Bill mindig is kedves, kedves barátom és testvérem lesz, de nem lehet meglepődve azon, hogy nem kapta meg a melót. Ismered ezeket a kibaszott sárga emlékeztető matricákat? Na, a teljes kibaszott dobcuccát teleragasztotta velük. Bill, mi a faszomért vannak ezek ott? – kérdeztem én. Erre ő: mert egyébként nem emlékszem, mit csinálok. Én meg: és Bill, honnan fogsz emlékezni arra, hogy a félmillió posztit közül éppen melyiket kell nézned? Ő erre: tudni fogom. Á, remek, fantasztikus! Nem szeretném rossz fényben feltüntetni Billt, de egyszerűen nem volt türelmünk ehhez az egészhez.”

A Black Sabbath június 10-én megjelenő új lemezét, a 13-t végül a Rage Against The Machine-ből és az Audioslave-ből ismert Brad Wilk dobolta fel, de a csapat jelenleg mégsem vele, hanem Ozzy dobosával, Tommy Clufetosszal koncertezik a csendes-óceáni térségben.

 

Hozzászólások 

 
#6 kamikaze 2013-05-06 11:59
Számomra az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ez lehetett Ward mellőzésének elsődleges oka. Mármint, hogy nem fogja bírni a turnézással együtt járó gyűrődést. Az első reunion hírek után több helyen le is kommenteltem ezt. Inkább azon csodálkozom, hogy nyilvánosan csak most ismerték be, ill. Ozzy talán elszólta magát. A kérdés az, hogy ennek utólag van-e értelme?
Idézet
 
 
+7 #5 Pitta 2013-05-05 01:43
Ez előző szólólemezénél arról ment a szöveg, hogy biológiai kísérleteknek vetik alá Ozzy-t, vajon hogy maradhatott életben ennyi ideig, ilyen életvitel után...Hát nem hinném, hogy egyes kelet-európai drogambulanciák on ne találnának az orvostudomány számára érdekesebb biológiai csodákat Ozzy-nál...

Egyszerűen csak az van, hogy a metal magazinokat kimondottan az a szűk réteg olvassa, aki követi a metal zene napi eseményeit. A bulvárba (amit kb. 30-szor annyian olvasnak) meg értelmes zenei hírekkel nem lehet bekerülni. Kiadják a szokásos zenei híreket a zenei oldalaknak, és megkreálják a bulvárhíreket a bulvároldalakna k, és így a metalfanoktól a Story magazint olvasó háziasszonyokig mindenki le van fedve, mindenki értesül arról, hogy a Sabbath új albumot készít.
Idézet
 
 
+6 #4 bogar 2013-05-05 00:31
Idézet - TattooedAngel:
Ha az énekes elcseszi, hát Istenem, megy tovább minden. Egy rossz dobosnál viszont az egész zenekar szétcsúszik, ezt nem szabad elfelejteni!
Amatőr zenekarok koncertjein még csak-csak rábólint az ember ilyenre (mondjuk már aki, én nem), de egy Sabbathnak ekkora blamázs nem fér bele és nem is szabad, hogy beleférjen!

Nem is kell, hgoy beleférjen. Én csak azt nem értem, hogy Ozzy miért nem maradt csendben ezügyben! Jaaa....! Hogy jön az új lemez. Kell a hype! az más. :-)
Idézet
 
 
+7 #3 TattooedAngel 2013-05-04 19:08
Ha az énekes elcseszi, hát Istenem, megy tovább minden. Egy rossz dobosnál viszont az egész zenekar szétcsúszik, ezt nem szabad elfelejteni!
Amatőr zenekarok koncertjein még csak-csak rábólint az ember ilyenre (mondjuk már aki, én nem), de egy Sabbathnak ekkora blamázs nem fér bele és nem is szabad, hogy beleférjen!
Idézet
 
 
+8 #2 BSND 2013-05-04 13:52
Idézet - bogar:
Posztit a dobon és monitorra ragasztott dalszöveg.
Melyik is a nagyobb gáz?

Na igen, látatlanban megmondom, hogy nem lenne rosszabb Ward papa teljesítménye annál, amit Ozzy művel ének címén, csak hát őt nem lehet kihagyni az újjáalakulásból , mert ő a frontember.

Mondjuk azt ne feledjük, hogy anno se bírta az újjáalakulós turnékat, és Appice-nek kellett helyettesítenie .
Idézet
 
 
+6 #1 bogar 2013-05-04 13:49
Posztit a dobon és monitorra ragasztott dalszöveg.
Melyik is a nagyobb gáz?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.