Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy & Friends: Zakk elárult pár dolgot a bulikról

Egyelőre még mindig nem tudni, pontosan kik lesznek a speciális vendégek az Ozzy Osbourne & Friends turnén, de az már biztosnak tűnik, hogy Zakk Wylde és Geezer Butler minden bulin ott lesznek az énekes aktuális bandája, tehát Gus G gitáros, Rob „Blasko" Nicholson basszer és Tommy Clufetos dobos mellett.

Mint ismeretes, az Ozzy & Friends turné az eredetileg tervezett európai Black Sabbath körút helyét vette át, miután kiderült, hogy Tony Iommi limfómás megbetegedése miatt a zenekarnak le kell mondania a koncerteket. A Sabbath így eredetileg csak június 10-én, a Download fesztiválon lépett volna fel, illetve nemrég bejelentettek egy amerikai akciót is az augusztus 3-5. közötti Lollapaloozán, Chicagóban. Ezekhez nemrég még egy koncertet adtak: a Black Sabbath május 19-én egy bemelegítő bulit nyom hazai pályán, a birminghami O2 Academyn. A mindössze háromezer nézőre kalibrált koncertre kevesebb mint tíz perc alatt eladták az összes jegyet.

A fentiek mellett az Ozzy & Friends kör is szerveződik, és már néhány részlet is kiderült a tervezett menetrenddel. „Gus G, Blasko és Tommy Clufetos kijönnek és lenyomnak egy rakás nótát, aztán jövök én, és abból a korszakból játszunk Blaskóval meg Tommyval, amikor én zenéltem a főnökkel", mondja a koncertekről Zakk Wylde a The Nervous Breakdownnak. „Vagyis a No Rest For The Wickedtől kezdve mindenhonnan, amin csak valaha is együtt dolgoztam vele... Aztán jön Geezer némi Sabbath erejéig, a végén pedig Slash is. A végén Geezerrel, Slash-sel és Gusszal együtt játsszuk majd a Paranoidot."

Slash biztosan nem lesz jelen az összes állomáson, de egyelőre nem tudni, pontosan mikor és hol várható a felbukkanása. További illusztris vendégek szintén tiszteletüket teszik majd a fellépéseken, de Ozzyék eddig még ezt illetően sem tettek közzé bővebb információkat.

A turné dátumai az alábbiak:

Május 23 – Helsinki, Hartwall Arena
Május 25 – Stockholm, Stadium
Május 27 – Jelling, Jelling Festival
Május 29 – Bergen, Bergen Calling Festival
Május 31 – Oslo, Spektrum
Június 02 – Malmo, Malmo Stadium
Június 04 – Dortmund, Westfalenhalle
Június 06 – Prága, O2 Arena
Június 15 – Vitoria, Azkena Rock Festival
Június 17 – Clisson, Hellfest
Június 22 – Dessel, Graspop Metal Meeting
Június 24 – Milánó, Gods Of Metal Festival
Június 26 – Bécs, Stadthalle
Június 28 – Belgrád, USCE Park
Július 01 – Athén, Rockwave Festival

Ha nem is Ozzyval, de Zakk Wylde a Black Label Societyvel azért fellép majd Budapesten június 28-án. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.