Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy: „Bill úgy festett, mint egy öregember”

0815ozzybillTovább gyűrűzik a több mint egy éve elkezdődött Black Sabbath & Bill Ward szappanopera, Ozzy Osbourne pedig egyre inkább a nevén nevezi a dolgokat, amikor arról kérdezik, miért nem vett végül részt a roppant sikeres újjáalakulásban a csapat eredeti dobosa. A hangsúly ismét Ward kondíciójára helyeződik...

„Ennyi a lényeg: a dobos minden zenekar leginkább fizikai része", magyarázta Ozzy a Classic Rocknak. „És amikor Bill felbukkant, úgy festett, mint egy öregember. Nem hinném, hogy megvolt benne az állóképesség ahhoz, hogy egy bő órát játsszon a színpadon. Ha nekem is lett volna infarktusom, mint neki, azt mondtam volna: bassza meg, leadok pár kilót. Én is edzem, konkrétan szétdolgozom a valagamat. De nem elfogadható, hogy valaki, aki a kibaszott seggén ül és mindenféle szarral tömi a fejét, bemondja, hogy egyenlően osztozunk. Ez egyszerűen őrület. Őszintén nem tudom, mi minden ment a háttérben a megállapodással, de gyaníthatóan valami ezzel kapcsolatos. Nem arról volt szó, hogy ó, hát Bill csak egy dobos, vagy hogy ha Bill nincs itt, akkor én több pénzt kapok. Bazmeg, haver, egyáltalán semmi szükségem már több pénzre!"

Ozzy ezzel együtt természetesen belátja, hogy Ward az ős-Sabbath ugyanolyan fontos része, mint amilyen John Bonham volt a Led Zeppelinben vagy Keith Moon a The Who-ban. „Kurvára hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülök neki, hogy Bill nem szerepel a 13 lemezen. Ettől még ez is egy Sabbath lemez, de nagyszerű lett volna, ha Bill is dolgozhat rajta. Ha viszont itt lenne, tényleg nem tudom, eljutottunk volna-e eddig a turnéval. El kellett döntenünk, hogy szarunk, vagy pedig leszállunk a vécéről, vagyis hogy megcsináljuk végre ezt a kibaszott lemezt, vagy örökké a hüvelykujjunkkal a seggünkben ülünk majd. Elérkezett az idő, hogy befejezzük a szarakodást, és előrelépjünk vele. Idén leszek 65 éves, Tony már elmúlt 65, Geezer pedig lassan 64 lesz. Mind rádöbbentünk, hogy ha még tovább halogatjuk ezt az egészet, egyszerűen meg fogunk halni. Már úgy értem, hogy Tony akár fel is dobhatta volna már a talpát, a kurva életbe! Imádom Billt. Annak idején mi voltunk a zenekarban az őrült tesók, Tony és Geezer pedig mindig külön utazott, mert nem akartak a közelünkben tartózkodni. Mindig csináltunk valami baromságot. Nagyon kedves barátom, és mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben. Ha összeszedi magát, az ajtó továbbra is nyitva áll Bill előtt, nem is akarom kritizálni őt. De ez az egész nem a mi hibánk. Valami miatt a világ legnehezebb dolga közös nevezőre hozni bennünket..."

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 ddrum 2013-08-15 14:06
Két infarktus után nem hiszem, hogy a dokik engednék neki körbeutazni a világot, repcsi, kevés pihi, másfél óra intenzív koncert, és ez hónapokig... Két infarktus után nagyjából a parkban kéne ücsörögni az unokáival. Az nem olyan téma, hogy túlesett rajta, aztán újra lehet tolni a következőig, két infarktus rendesen roncsolja a szívet. A mozgásszegény életmódnak meg egyenes következménye az elhízás, és mivel nem mozoghat intenzíven, mert nem bírja a szíve, a kör be is zárult. Nem beszélve a cetlikről - már a memóriája se a régi ezek szerint.
Idézet
 
 
+4 #5 kamikaze 2013-08-15 13:36
Szerintem meg nem tudná. Már a ,,kezdetektől", kb. 2 éve ezt mondom, hogy nem fog neki menni a dolog, sajnos be is jött. A stúdióban még csak-csak eldobolgatna, de élőben játszani teljesen más tészta, főleg egy több hónapig tartó turnén. Nem bírná. Hacsak nem akar hősi halott lenni a színpadon (a metál oltárán). Ezt meg senki sem kívánhatná tőle, még Ozzyék sem. Két infarktussal a háta mögött nem lehet viccelődni, ezt mindenki megértheti. És azzal is egyetértek, hogy talán tényleg hanyagolni kéne már ezt a témát, amíg nincs újabb, érdemi információ az üggyel kapcsolatban. Pl., hogy Bill a több hónapig tartó kondizás és gyakorlás után készen áll arra, hogy a Sabbath-tal leigázzák a világot! :)

(Egyébként meg tudjátok, hogy Clufetos miért fonja be a haját a koncertekre? Azért, hogy illúziót keltsen, legalább vizuálisan hasonlítson Billre, aki gyakran így hordta a ,,rőzsét" a '70-es években.)
Idézet
 
 
#4 Zoli 2013-08-15 11:36
Mondjuk a slayer-nél tényleg kell kondi a dobosnál, de a sabbathnál ez rossz kifogás. Szerintem Bill simán eljátszaná a dalokat...
Idézet
 
 
-4 #3 Venomádi 2013-08-15 11:29
minusz helyett véleményt is lehetne formálni, mert ez ék szintű foglalatosság.
Idézet
 
 
+5 #2 Venomádi 2013-08-15 09:58
Nem kéne életben tartani a témát. A fejlemény jobban érdekelne, nem ez a megkövűlt állapot, mert most akármennyi fasznak viszket, hogy ne kérdezze ezt meg, inkább úgy kéne feltenni a kérdést, hogy jobban van e Bill, vagy tudni valamit. Ez nem informálódás, hogy vajon miért nem vett részt, ha már Bivajbasznád legutolsó kocsmájában is rég olvasták a hírt, hogy hát Bill szar kondiba van, és nem kap annyi korpát mint Ozzy. Néha az jut eszembe, hogy ezek a kérdések és válaszok el sem hangzottak, annyira sterilek már. Ha még egy riporter nem is ér rá, hogy ilyeneket nézegessen ez abban az esetben sem egy kézenfekvő kérdés.
Idézet
 
 
-13 #1 s akkor mivan? 2013-08-15 08:20
mintha Ozzy nem volna venszatyor, levan trottyosodva es alig tud beszelni. itt Sharon parancsol egyertelmuen, a nagy zsido orraval, oket csak a penz erdekli.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.