Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Opeth: kiderült a lemezcím és a hozzávetőleges megjelenés

Heritage címmel szeptemberben jelenik meg az Opeth új, sorrendben tizedik nagylemeze. Ez a svéd progresszívek utolsó albuma, amin még Per Wiberg felelt a billentyűs hangszerekért, azonban továbbra sem hozták nyilvánosságra, ki az az utód, akivel már próbálnak.

Az Opeth január 31-én kezdte meg következő anyagának felvételeit a stockholmi Atlantis stúdióban, amely szeptemberben jön majd ki a Roadrunnernél. Mikael Åkerfeldt énekes/gitáros a maga jellegzetes szarkasztikus stílusában eddig csak annyit mondott a készülő anyagról, hogy az jó, de korábbi interjúkban azért már elejtett célzásokat azt illetően, hogy sötét, szomorú hangulatú album várható a 2008-as Watershed utódjától. A stúdióban Jens Bogren producer és a keverésért felelős Steven Wilson (Porcupine Tree) dolgozik a bandával.

Per Wiberg billentyűs, aki 2005 óta volt érdekelt az Opeth-ben, tavasszal, a felvételek befejezését követően lépett ki a bandából. „Az utóbbi években szinte forgóajtó-szerűen váltogatták egymást a muzsikusok a zenekarban", írta a váltás kapcsán kiadott közleményében Åkerfeldt. „Most Perre került a sor. Martin Mendez, Martin Axenrot, Fredrik Åkesson és jómagam arra jutottunk, hogy az új album felvételeit követően találnunk kell valakit Per helyére. Ez a döntés őt sem lepte meg, magában már ő is gondolkodott az elváláson, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy közös elhatározásról van szó. Egyik oldalon sincs rossz szájíz vagy harag, simán csak befejeződött a kapcsolatunk. A legjobbakat kívánjuk Pernek, aki az új albumon is fantasztikus munkát végzett."

A tervek szerint 2012 első felében megjelenhet a Storm Corrosion projekt első nagylemeze is, amelyben Åkerfeldt és Wilson annyi év után végre dalszerzőként is egyesítették erőiket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.