Shock!

január 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Októberben újra Budapesten a The Cure

1206cureA The Cure 2022 őszén ismét útnak indul Európában, ez lesz az első turnéjuk 2016 óta. Ennek az útnak az egyik állomása Magyarország, a csapat október 26-án lesz látható a Budapest Arénában.

Jövő október 26-án ismét Magyarországon koncertezik a The Cure: Robert Smith és zenekara a Papp László Budapest Sportarénában játszik majd. A budapesti koncertre jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetők december 8-án, 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés december 9-én, 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. Az előzenekar a The Twilight Sad lesz.

Robert Smith 1976-ban alapította meg bandáját, első koncertjüket 1978-ban adták. Az első időszakban megjelent dalaik alapján a The Curet a post-punk és a new wave vonalhoz sorolták, de a '80-as évek elejétől zenéjükbe egyre több darkos, gótos elem vegyült. Végül a '80-as évek közepére Smith rátalált az igazi stílusukra, és a popzenei elemek ötvözésével a csapat igazi szupersztárrá vált. Olyan dalokkal gyarapították az évtized slágereinek sorát, mint a Just Like Heaven, a Lovesong, a Boys Don't Cry, a The Love Cats, a Friday I'm in Love vagy a Lullaby.

A zenekar tizenhárom stúdióalbumot, számos koncertfilmet, néhány koncertalbumot, egy maroknyi filmzenét és több mint 40 kislemezt jelentetett meg, és körülbelül 1500 koncertet adtak eddigi pályafutásuk során. A jelenlegi tagságot Robert Smith énekes/gitáros, Simon Gallup basszusgitáros, Jason Cooper dobos, Roger O'Donnell billentyűs és Reeves Gabrels gitáros alkotja.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.