Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Októberben jön az új Dream Theater: „Imádom kiélni a kreativitásomat, imádok dalokat írni”

Október 22-én jelenik meg a Dream Theater tizenötödik stúdiólemeze. Az album címe A View From The Top Of The World lesz.

0729dt

Hét dallal érkezik ősszel a Dream Theater új albuma, az A View From The Top Of The World, amelynek produceri feladatait John Petrucci gitáros látta el James „Jimmy T" Meslin segítségével, a keverésben és a maszterelésben pedig Andy Sneap is részt vett. A borító Hugh Syme munkája. „Egyszerűen imádunk zenélni – mondja Petrucci. – Ez sosem múlik el. Imádom kiélni a kreativitásomat, imádok dalokat írni és megdolgoztatni az agyamnak ezt a részét. Jó ideje alkalmunk van már csinálni ezt az egészet, de sosem vesszük természetesnek. dreamtheater_cBármikor jövünk össze, tudjuk: sem magunknak, sem a rajongóknak nem okozhatunk csalódást, így megpróbáljuk még keményebben odatenni magunkat." „Minden lemezhez úgy kezdünk neki, mintha az első lenne a sorban – teszi hozzá James LaBrie énekes. – Eddig is óriási volt ez az utazás, de továbbra sem állunk meg."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Alien (9:32)
02. Answering The Call (7:35)
03. Invisible Monster (6:31)
04. Sleeping Giant (10:05)
05. Transcending Time (6:25)
06. Awaken The Master (9:47)
07. A View From The Top Of The World (20:24)

A lemez turnéja október 28-án kezdődik Észak-Amerikában, de jövőre minden bizonnyal Európa is sorra kerül majd.

 

Hozzászólások 

 
#7 kamikaze 2021-07-29 21:38
Idézet - Zsoltee75:
Nem várok változást a A View From The Top Of The World.-től sem. De - lehet én látom rosszul.


Te látod rosszul. Még egy hang nem jött ki az új lemezről, de már feltételezed, hogy az nem lesz jó. A Manginis lemezek közül a Distance Over Time kifejezetten jó lett, és a többi sem szar. Különösen egy több, mint negyedszázados bandától. Hacsak tartják ezt a színvonalat, már nagyot dobtak. Ha meg azt veszem, hogy Petrucci igen jó formában van az utóbbi években, akkor még bizakodni is lehet.
Idézet
 
 
#6 Adam 2021-07-29 20:02
Idézet - Zsanuária:
A kiránduló úgy döntött leveszi a koszos büdös bakancsát, és inkább mezítláb mászik majd fel a beszorult kőre, de előtte elment még a fáradt olajat leereszteni. A kő alatt eközben egy kondenzcsíkot húzó vándorsólyom repül be a felhőkarcolók irányából.Így éreztetik a kontrasztot a termélszet érintetlensége és a szennyezett város között. A magával nem bíró rajongó kiránduló még egy zenekaros logót is belekarcolt a sziklába.


:D érzékeltes leírás, mely jól tükrözi az újkori Dream Theater ízléstelenségét . Amúgy a bakancson egy miniatűr emberke nézeget lefelé.Ez a borító enyhén szólva is furcsa lett, de az első mondatom szerintem megmagyarázza a jelenséget. Vagy nem, de, hogy valami nincs rendben, az biztos.
Idézet
 
 
#5 Zsoltee75 2021-07-29 19:47
A jelenlegi DT.-vel két baj(om) van: 1., Mike Mangini, 2 James LaBrie. Mangini briliáns dobos, de egyszerűen nem tud Portnoy örökébe lépni, nem tudja feledtetni. LaBrie pedig... nos nekem ő olyan mint Lars a Metallicában... csak természetesen énekesben. Egyszerűen árnyéka régi önmagának, és volt jópár unszimpatikus nyilatkozata. Mintha az egója meghaladná már a teljesítményét. Igaza volt Portnoynak anno amikor - amiért - a kiválása történt: El kellett volna menni 4-5 évre szabira, feltöltődni, nem erőltetni. Kicsit ez pénzszagú, és valljuk be látszik is az utóbbi albumaikon. Nem várok változást a A View From The Top Of The World.-től sem. De - lehet én látom rosszul.
Idézet
 
 
#4 Adam 2021-07-29 12:12
Megengedek magamnak egy kis cinizmust:
"Minden lemezhez úgy kezdünk neki, mintha az első lenne a sorban" - mondja James.
És vajon mi lenne akkor, ha úgy állnátok hozzá, mintha az utolsó lenne, James? Csak mert nem győzött meg ez a stratégia már egy ideje. Ja, hogy a rajongóknak mindegy? Akkor végül is nekem is.
Idézet
 
 
#3 Zsanuária 2021-07-29 09:16
A kiránduló úgy döntött leveszi a koszos büdös bakancsát, és inkább mezítláb mászik majd fel a beszorult kőre, de előtte elment még a fáradt olajat leereszteni. A kő alatt eközben egy kondenzcsíkot húzó vándorsólyom repül be a felhőkarcolók irányából.Így éreztetik a kontrasztot a termélszet érintetlensége és a szennyezett város között. A magával nem bíró rajongó kiránduló még egy zenekaros logót is belekarcolt a sziklába.
Idézet
 
 
#2 Ytse 2021-07-29 09:00
Végre újra lesz 20 perces eposz. A szàmok hosszàból ìtélve talàn újra progosabb vìzekre eveznek. Az utóbbi 10 évben eléggé "lightosra" vették a figuràt, talàn majd most. Kìvàncsian vàrom a 8 húrost, hàtha felpörgette egy kicsit Petrucci kreatìv csatornàit.
Idézet
 
 
#1 Torzonborz 2021-07-29 07:35
A borító igazi művészi alkotás. A dalok hosszát nézve ez sem egy egyszerű pop album lesz. :) Már csak abban reménykedhetünk , hogy rendben lesz a hangzás*, és Jamesnek is olyan énektémákat írtak, amelyek a mostani képességeihez passzolnak. Szóval nagyon szimpla, visszafogott énektémákat remélek mindenféle sikoly, magaslati kirándulás nélkül, és hogy inkább a zenészeket toljak majd előtérbe.

*Hangzás: A dobhangzásról elég sok rosszat olvashattunk mostanában, pl a saját fekete albumuk kapcsán is. Főleg a pergődob. Ugyanezt nemrég meghallgattam 24bites minőségben is egy audiofil minőségű hangfalon, és nem akartam hinni a fülemnek: mintha egy remix albumot hallgattam volna, ahol a pergő természetesen szólt, és harapott. Persze az nagy hiba, hogy a CD kiadáson, amit a legtöbben megvesznek, nem így szól, szóval nem teljes a mentség. Csak érdekességnek írtam meg.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.