Shock!

november 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Nyolcperces ballada az új Testament lemezen?

Habár Chuck Billy szerint a jövő év elején érkező The Dark Roots Of Earth hamisítatlan Testament lemez lesz, azért akadnak rajta meglepő dolgok is. Az énekes egy friss interjúban elemezgette a készülőben lévő album dalait.

Chuck a Lithium Magazine-nek elárulta: a dobokat és a ritmusgitárokat teljes egészében rögzítették, a maradék sávok felvételeire párhuzamosan kerül sor szeptember folyamán. A Gene Hoglan által feldobolt album normális verziójára a mostani állás szerint tíz dal kerül majd fel, vélhetően ezen felül, bónuszverziókon kap majd helyet a Lamb Of God ütős Chris Adlerrel rögzített két plusz téma. Billy szerint az albumon nem kizárólag a Testamenttől megszokott brutál témák kapnak majd helyet. „Írtunk egy nótát, amire nem mondanám, hogy ballada, de mégis valami lassabb dolog... Eric Peterson persze mindig baromi erős balladákat írt a zenekarnak, vagy hívd őket úgy, ahogy tetszik. De akadnak a dalok között olyanok is, amik a valaha írt leggyorsabb szerzeményeink közé tartoznak, meg persze középtempós cuccok is. Mindenből egy kicsi... Kétségtelenül testamentes a zene, de sosem készítettük még el kétszer ugyanazt a lemezt. És akadnak nagyon fogós dolgok is benne", mondta Chuck, aki az említett balladáról elárulta: egy nyolcperces témáról van szó gyakorlatilag szinte végig dallamos énekkel.

A frontember szerint az új album már csak azért is különbözik majd az előző The Formation Of Damnationtől, mert sokkal nagyobb teret kapott a dalszerzésben Alex Skolnick szólógitáros. „Hetekig dolgoztak együtt Eric-kel, éjjel-nappal írták, hangszerelték, finomították a dalokat, vagyis sokkal jobban ott van ezen az albumon, mint az előzőn. Szerintem Eric úgy érezte magát, mint amikor a The New Ordert írták, mert Alex nagyon jól alakítja az általa írt részeket a saját stílusához, remekül összepárosítja az ötleteiket. Láthatóan működik is ez a módszer: jó lemez készül, ami eltér a korábbiaktól."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.