Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyár végén érkezik az új Dream Theater album

Nyár végén jelenhet meg a Dream Theater új, egyelőre még cím nélküli albuma, amely immár a második lesz Mike Manginivel a dobok mögött. A csapat szokás szerint a stúdióban írja a dalokat, és John Petrucci gitáros szerint minden fantasztikusan gördülékenyen megy.

„Minden nagyszerűen halad Mike-kal, és hiába dolgozunk együtt a többiekkel jó tizenöt éve ebben a leosztásban, még soha nem tapasztaltuk meg közösen ezt a fajta munkát”, magyarázta egy kiadói interjúban Petrucci. „Pár hete már stúdiózunk, és Mike elképesztő munkát végzett, kiváló az összhang, remekül halad a dalszerzés, és úgy egyáltalán, remek a hangulat, akárcsak az, hogy Mike engedi, hogy a személyisége beragyogja a dobolását. Mindent megtesz annak érdekében, hogy kreatív szempontból is ott hagyja a nyomát a zenén, és átjöjjön a zenei egyénisége a dalokon, és meg kell mondanom, ez sikerül is neki. Az emberek kikészülnek majd, ha meghallják a dobolást ezen a lemezen! A legutóbbi anyagon is nagyszerű munkát végzett, de akkor még nem vett részt a dalszerzésben, és azokat a témákat játszotta, amiket én programoztam. Természetesen a kreativitása révén felpörgette ezeket is, de most érzem csak azt, hogy tényleg szabadon engedtük Mike Manginit. Ez az egész ő: a kreativitása, a döntései, az ötletei és maga az ember. És a fickó egy állat!”

A csapat új koncert DVD-je, a Live At Luna Park májusban jön ki az Eagle Rocknál.

 

Hozzászólások 

 
#6 Jotun 2013-05-06 11:05
http://www.youtube.com/watch?v=J88z-SnExs8
Idézet
 
 
+1 #5 Bakk-Dávid László 2013-05-01 10:55
A legutóbbi DT-album szerintem nagyon jó lett, ha hasonló eredményt érnek el a mostaninál, én elégedett leszek. Nem értem, hol ordítozott sokat LaBrie az ADToE-n, és azt sem, hol nyúlták le a Metallicát AsI Am-módra.
Végre, sajátmaguktól "nyúltak", amit már megint nem értek, hogy miért akkora baj, ha csak ez az egész a struktúrára vonatkozik.
Idézet
 
 
+2 #4 Fer 2013-04-30 11:47
Miért kell még mindig azzal jönnie, hogy Mangini ilyen meg olyan jó... talán nem biztos benne, hogy az emberek is hallják? Vagy csak nem biztos benne, hogy Mangini jó, és ezért bizonygatja (magának is)? Miért nem arról beszél, hogy milyen tuti anyag készül, ami ilyen meg olyan témájú, meg hasonló lesz, mint ez vagy az az anyaguk, vagy másabb, mert most így van, meg úgy van .... ? Miért egy zenész technikai tudását dicsérgeti (gyanúsan) agyba-főbe? Vagy a Dream Theater egy dobzenekar?
Idézet
 
 
+6 #3 kamikaze 2013-04-30 09:52
Azthiszem egy ilyen hír alapján még nem érdemes a véleményekkel semmit elkapkodni. Ugyanis a Dream egy olyan banda, akiktől még a 25 éves pályafutás után is lehet akár nagy dolgokra is számítani. A potenciál, a tudás megvan hozzá, csak az a kérdés, hogy a dalírás időszakában az egyes tagok mennyire kreatívak. Persze a megszólalás is nagyon sokat számít majd, és ehhez egy külső fül, egy társproducer fontos szereplő lehet Petrucci mellett.
Idézet
 
 
+5 #2 TopFeri 2013-04-30 09:07
Csak ne kapkodják el, hagyják megérni a témákat. A producer bevonása talán mégsem akkora hülyeség. Ja és hagyhatnák az effektezett éneket. LaBrie legalább annyit énekelhetne, mint az Octavarium albumon (kiabálás helyett).
Idézet
 
 
+3 #1 Wendiii 2013-04-30 08:05
Én inkább olyan albumot szeretnék tőlük hallani, ahol nem a 80 perc technikázásról szól a dolog, hanem a zeneiségről. Ja, és egy Dream Theater lemezen nem akarok Metallicát sem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.