Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Női basszusgitárossal erősít a Whitesnake

Bejelentette új basszusgitárosát a Whitesnake. A jövőre Budapestre is eljutó zenekarban Tanya O’Callaghan került Michael Devin megüresedett posztjára.

1124tanya

Pár napja jelentette be a Whitesnake, hogy egy évtized után távozik a fedélzetről Michael Devin basszusgitáros. Most az utód személyéről is lehullott a lepel: a csapat Tanya O’Callaghant igazolta le soraiba. Az ír származású zenész – a Whitesnake több mint négy évtizedes történetének első női tagja – elsősorban bluesos és r’n’b-s vonalon mozgó sessionistaként szerzett nevet a szakmában, de bőven akadnak rockos referenciái is, hiszen dolgozott többek között Maynard James Keenannel, Dee Sniderrel, Steven Adlerrel vagy Nuno Bettencourttel is. „Valamiért úgy alakult, hogy sosem játszott nálunk azelőtt női zenész – mondja David Coverdale a döntésről. – De amikor láttuk Tanyát a cimboránk, Steven Adler csapatában a 2019-es M3 fesztiválon, mindannyian megpadlóztunk, micsoda energikus zenész. Így aztán amikor Michael Devinnel elváltak az útjaink, őt kerestük meg először, és hála az égnek, el is fogadta a meghívásunkat. Izgatottak és boldogok vagyunk, hogy a Whitesnake-ben köszönthetjük. Most pedig beszéljen a zene!”

Tanya O’Callaghan a zenekar utolsó nagy világ körüli turnéjára kapcsolódhat be, amely 2022. július 4-én Budapestet, a Barba Negrát is érinti majd. Jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók. Limitált számban early bird jegyek vásárolhatók 14.900 forintért, utána a belépők 16.900 forintba kerülnek majd.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2021-11-24 11:08
Tanya tanyán lakik? :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.