Shock!

március 19.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Nirvana P.J. Harvey-val a mikrofonnál?

0322pjharveyDave Grohl mindig is elkerülte azt a csapdát, hogy Nirvana dalokat játsszon különböző vállalkozásaival, de elismerte: amikor a Sound City Players fellépéseken együtt zenélt korábbi zenésztársaival, Krist Novoselic basszerrel és Pat Smear gitárossal, természetesen ez az ötlet is felmerült, sőt, még konkrét jelöltjük is volt az énekesi posztra.

„Rendszeresen felmerül a kérdés, és a februári londoni Sound City fellépés kapcsán is gondolkodtunk rajta, kiket lehetne meghívni", mondta Grohl az NME-nek. „Stevie Nicks és John Fogerty nem ért rá, így aztán valaki felvetette, mi lenne, ha eljátszanánk egy Nirvana dalt P.J. Harvey-val. Kurt imádta őt, és mi is szeretjük, így aztán elkezdtünk gondolkodni, mit lehetne játszani vele. Azt mondtam: te jó ég, milyen lenne, ha elnyomnánk a Milk Itet az In Uteróról Pollyval? Mind egymásra néztünk: hűha, fantasztikus lenne! Aztán nem ért rá..."

Grohl ismét megerősítette: nem véletlenül nem játszik Nirvana dalokat. „Az a helyzet, hogy az megszentelt föld. Ha valaha is csinálnánk bármi ilyesmit, annak nagyon jónak kell lennie, hiszen tiszteletadásból tennénk. Oka van annak is, hogy a Foo Fighters nem játszik Nirvana dalokat, méghozzá jó oka."

A Sound City Players koncerteken Grohl azokkal a zenészekkel állt színpadra, akiket meginterjúvolt nemrég bemutatott dokumentumfilmjéhez, a Sound Cityhez. A muzsikusok között Paul McCartney és Stevie Nicks éppúgy ott volt, mint Trent Reznor vagy Corey Taylor. A legutóbbi – minden bizonnyal utolsó – fellépésre múlt héten került sor az austini South By Southwest fesztiválon. A dokumentumfilm zeneanyaga, a Sound City: Real To Reel eközben az eheti Billboard-lista nyolcadik helyén debütált, miután több mint 37 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban megjelenésének hetében. A kollekció új dalokat rejt a fentiek és még mások részvételével.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.