Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nirvana: Grohl és Novoselic már nem zár ki semmit

0412davejoanMeglepően nyitottnak mutatkozik a jövőbeli hasonló performanszok irányába Dave Grohl és Krist Novoselic, akik nemcsak a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatón léptek fel a múlt héten különböző női frontemberekkel Nirvanaként, de egy speciális, zártkörű klubkoncertet is adtak a gála után Brooklynban. Még az sem kizárt, hogy a Nirvana élő ex-tagjai valaha új dalokat is írjanak együtt.

„Nagyjából a beiktatás előtt nyolc héttel merült fel, hogy játsszunk, előtte nem is beszéltünk erről”, mondta a Rolling Stone-nak Dave Grohl. „Egyszerűen lehetetlennek tűnt a dolog, nehéz volt elképzelni, hogy színpadra robbanunk, és eljátsszuk azokat a nótákat. Mindez kis zenei gyakorlást és óriási érzelmi felkészülést igényel. Joan Jett volt az első, aki bejelentkezett. Minden dalt megtanult a Nevermindról, és mindent megtestesít, amiért a Nirvana kiállt: erőteljes, lázadó, természetes zenei erő rejlik benne. Nem is juthatott volna eszünkbe nála jobb. Miután Joan bekerült a képbe, rádöbbentünk, hogy csak nőkkel kellene fellépnünk a beiktatáson, ami egészen új dimenziót adott a shownak: tartalmat, mélységet, aminek következtében nem fulladt gyászelőadásba a dolog. Sokkal inkább a jövőről szólt.”

Mint kiderült, a beiktatás után adott speciális brooklyni klubkoncert anyagát profi stáb rögzítette, de egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg a felvétel, vagy hogy egyáltalán megjelenik-e. Ami az esetleges hasonló fellépéseket illeti, Krist Novoselic meglepő módon nyitottnak mutatkozott a dologra. „Most már nem mondjuk azt, hogy soha. Megcsináltuk, szóval én biztos nem fogok nemet mondani. Talán egy nap még új zenét is csinálhatunk együtt”, mondta a basszer. „De még nem beszéltünk ilyesmikről”, tette hozzá Grohl. „Csak arra az egy estére és éjszakára koncentráltunk, épp ez tette olyan erőteljessé, csodálatossá és jelentőségteljessé.”

Azért bízunk benne, hogy ha egyszer megint közösen zenélnek, azt nem Nirvana néven teszik majd…

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 trollmagnet 2014-04-21 16:40
'"Azért bízunk benne, hogy ha egyszer megint közösen zenélnek, azt nem Nirvana néven teszik majd…"

Így van...
Novoselic politikus lett nem?
Grohlnak meg ott van a Foo Fifhgters meg ezernyi más projekt
Hagyni kéne nyugodni a Nirvana nevet békében
Szerintem egyenesen "szentségtörés" lenne Nirvana néven nyomulniuk
Bocs,de a Nirvana=Kurt
Így volt, így lesz!
Idézet
 
 
+2 #8 Csabi 2014-04-20 22:26
Én a helyükben nem írnék új számokat,minek?Kurt írta az összes Nirvana számot,így értelmetlen lenne az egész.Ha meg nosztalgiázni szeretnének,akk or remélem,nem egy énekesnőt vesznek be Kurt helyére,inkább énekeljen Grohl dobolás mellett.
Idézet
 
 
+1 #7 rockersoul 2014-04-20 21:50
Háát..ha össze is állnának, én a Seether énekesét állítanám a mikrofonhoz, mérföldeket ver a Puddle of mudd-os Wes hangjára, sokkal kifejezőbben, erőteljesebben és ha kell érzelmesen is tud énekelni,jól bánik a hangjával, az ő hangja sokkal közelebb áll Kurt-höz

http://www.youtube.com/watch?v=lyYwr9NDg10

a Puddle of mudd-nak számomra 3 jó száma van: blurry, never change, control
Idézet
 
 
+8 #6 traveller79 2014-04-20 17:03
Szerintem nyugodtan játsszanak együtt,ha van kedvük hozzá,de ne Nirvana néven.Hagyjuk azt a történetet nyugodni békében.
Idézet
 
 
+3 #5 TelekiPál 2014-04-20 12:59
Puddle of mudd-ot csak buzik hallgatnak.
Idézet
 
 
+4 #4 Zsolti 2014-04-19 20:35
Jaj. A Puddle of Mudd-os gyereket semmiképpen, az egy tehetségtelen pózer. Az egyetlen nagy slágere (She Hates Me) konkrétan Rape Me-nyúlás. Kurvára méltatlan volna, ha vele állnának színpadra, bármilyen néven tennék is.
Vegyék be Mark Armot, aki nem Cobain kópiája, hanem egyik példaképe volt és a stílusa is passzol a Nirvanához.
Ha énekesnőt akarnak, akkor PJ Harveyt - az is volt az eredeti terv a RNRHOF gálára, hogy vele lépnek fel. Tökéletes választás.
Idézet
 
 
#3 KoaX 2014-04-19 15:50
Idézet - Tóth Szalai Márton Pablo:
Idézet - KoaX:
Max puddle of mudd énekesével tudom elképzelni az egészet. Annak srácnak van ehhez karizmája, plusz a hangja is hasonló, mint Kurt-é volt, de új dalokat szerintem felesleges Nirvanaként írni.



az egy rossz bohóc basszameg



De a hangja jó!! Ez tény.
Idézet
 
 
+6 #2 Tóth Szalai Márton Pablo 2014-04-19 11:42
Idézet - KoaX:
Max puddle of mudd énekesével tudom elképzelni az egészet. Annak srácnak van ehhez karizmája, plusz a hangja is hasonló, mint Kurt-é volt, de új dalokat szerintem felesleges Nirvanaként írni.



az egy rossz bohóc basszameg
Idézet
 
 
#1 KoaX 2014-04-19 08:07
Max puddle of mudd énekesével tudom elképzelni az egészet. Annak srácnak van ehhez karizmája, plusz a hangja is hasonló, mint Kurt-é volt, de új dalokat szerintem felesleges Nirvanaként írni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.