Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem mentünk át djentbe!”

Cáfolja a God Forbid főnöke, Doc Coyle, hogy a New Jersey-i metalcore/thrash/groove metal banda beállt volna a Meshuggah riffeket recirkuláló djentes vonal követői közé. A banda azért kapta meg e vádat a neten, mert új lemezük, a március 26-án érkező Equilibrium első single-je, a Don’t Tell Me What To Dream ilyen elemeket is rejt.

„Hihetetlen, hogy egyesek azt gondolják, átmentünk djentbe, és kaszálni akarunk azzal, hogy más stílusba váltottunk!”, írta a Twitteren Doc. „Ez több okból sem igaz. Először is, ennyire azért nem vagyunk okosak… Másodszor, van itt egy olyan apróság, hogy különböző stílusú nótákat írunk. Tudtátok, hogy a zenekarok ilyesmire is képesek? Például egyszerre szerepel egy lemezen egy thrash téma és egy ballada… Nincs általános formulánk. Az új God Forbid igen változatos, így egyelőre felesleges prekoncepciókat gyártani… Csak hogy mindenki tudja, már az előző Earthsblood lemezen is használtunk héthúros gitárokat, a Don’t Tell Me What To Dreamet pedig egy olyan nóta inspirálta, amit a tesóm (a csapatból azóta már kilépett Dallas Coyle gitáros – a szerk.) írt arra a lemezre, és a Bat The Angels címet viseli. Annak a végén van egy G-re lehangolt doomos rész. Eszembe sem jutott közben a djent, bár sok efféle bandát szeretek. Azt viszont utálom, amikor az emberek mindenáron kategóriákba akarnak gyömöszölni. Néha valami egyszerre súlyos és groove-os, a címkék pedig nem kellenek… Lefogadom, hogy ha az A Life Once Lost ma bukkanna fel, mindenki egy származékos djent bandának titulálná őket, pedig jóval megelőzték ezt a hullámot, és semmiféle elismerést nem kaptak még érte. Ha pedig innentől kezdve minden staccato, kézéllel tompított, mélyre hangolt vastag témát ledjentezünk, kibaszottul feladom ezt az egészet… Ezután ugyanis semmi sem lehet a sajátod. Tőlem hívhatják egyébként djentnek a zenét, csak azt ne mondja senki, hogy bonyolult terveket kovácsoltunk annak érdekében, hogy a felszínen maradhassunk… Mint mondjuk a Slayer a Diabolus In Musicánál…”

A dal hallatán mindenki eldöntheti, igazat ad-e Docnak vagy sem...

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 mrataxi 2012-03-07 15:26
ez a szám tényleg djent.
ami az alol-t illeti, ők akkortól lettek igazán jók (utolsó két lemez), amikor a matekos tördelést kiválóan összekavarták a délies, stoneres dolgokkal, amíg meshuggah-kópiát játszottak, szerintem nem nagyon szolgáltak rá semmiféle elismerésre
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.