Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem hinném, hogy létezne olyan nő, aki egymagában haza tud vágni egy zenekart”

Sem David Coverdale-lel, sem Ozzy Osbourne-nal, sem Yngwie Malmsteennel nem jelentett problémát együtt dolgozni a rockszakma egyik legnagyobb veteránjának, Rudy Sarzo basszusgitárosnak, aki szerint a gitármágus egyenesen a legkedvesebb emberek közé tartozik, akikkel valaha is turnézott. Sarzo a Detroit Rock Blognak nyilatkozott a témáról.

„Mindannyiukkal csodálatos volt együtt dolgozni", nyilatkozta a basszusgitáros korábbi neves kollégáiról. „Vicces, mert Yngwie-nek iszonyatosan rossz híre van, de ehhez képest édes volt. Iszonyú profi, baromi inspiráló. Ozzy is nagyszerű arc. És David is. Az persze lehet, hogy mire Yngwie mellé kerültem, már sokat változott, hiszen ez az Attack!! turné idején történt, úgy 2004 magasságában. A felesége, April menedzseli, ő is ott volt velünk az úton, az összes üzleti ügyet ő vitte. A fia, Antonio szintén velünk tartott. Yngwie boldog, feltöltődött ember volt: ott lehetett vele a családja a turnén, és minden este a saját zenéjét játszotta. Nem tudok elképzelni ennél kielégítőbb szituációt. Végig nagyszerűen viselkedett."

„A legjelentősebb sikerélményeim talán Ozzyhoz fűződnek, hiszen az volt az első alkalom, hogy megízleltem a diadalt", emlékezett vissza karrierjére a 60 éves Sarzo. „Előtte a padlón aludtam, aztán a következő pillanatban már Ozzy Osbourne-nal, Randy Rhoadsszal és Tommy Aldridge-dzsel játszottam. És persze ne feledjük Sharont sem, mert tőle is rengeteget tanultam. A mélyből jutottam az igazi csúcsra, és néha pont az utazásra emlékszel vissza a legjobban, az a legélvezetesebb az egészben. Utána a Quiet Riottal ismét bejárhattam ezt az utat: egy rakás zenekar nyitóbandájaként játszottunk, és közben a Metal Health a Billboard-lista első helyére került. Később a Whitesnake-kel már más volt a helyzet, mert az összes akkori tag sikeres bandákból érkezett, tudtuk, milyen érzés a csúcson lenni. Tommy Ozzynál, Pat Traversnél vagy a Black Oak Arkansasban, Vivian Campbell a DIO gitárosaként, Adrian Vandenberg a saját bandájában tanulta ki a szakmát, és ott voltam még én is. Mindannyian tisztában voltunk vele, mekkora szerencsénk van, hiszen más helyzetekből menekültünk oda."

Sarzo azt is kijelentette, hogy számos pletykával – és David Coverdale egyes nyilatkozataival – ellentétben nem az énekes akkori felesége, a banda legismertebb klipjeiben is szereplő Tawny Kitaen fotómodell tette tönkre a legjobb éveit élő Whitesnake-et. „Nem hinném, hogy létezne olyan nő, aki egymagában haza tud vágni egy zenekart, ehhez az adott férfinak is hozzá kell járulnia. Mindig az illető zenészen múlik, mennyire enged teret a bandán kívüli emberek befolyásának. Így aztán nem gondolom, hogy akár Tawny, akár más fel tudna oszlatni egy jól működő csapatot. Ez olyan, mint a régi mondás: nem a fegyverek ölik meg az embereket, hanem az emberek."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.